Η συγγνώμη από τους πυροσβέστες στην εννιάχρονη Τζούλια και ο «Χάτσικο» της Ιταλίας

«Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά… αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά πως κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Οταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ’ Ακουιλα, θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό». Αυτό ήταν το μήνυμα ενός από τους διασώστες, κολλημένο με σελοτέιπ στο φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, της άτυχης μικρούλας που ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, πλην όμως κρατώντας αγκαλιά τη ζωντανή τετράχρονη αδελφή της Τζόρτζια. Οπως αποδείχθηκε, εκείνη η ύστατη αγκαλιά ήταν που έσωσε την αδελφούλα της.

Νεκρόσιμη ακολουθία

Το Σάββατο η σορός της Τζούλια, μαζί με εκείνες ακόμη 34 νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό του Αματρίτσε, κηδεύτηκε, αφού πρώτα ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και πλήθος συγγενών και άλλων πολιτών απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς, στο γυμναστήριο της πόλης Ασκόλι Πιτσένο. Κατά τραγική ειρωνεία της τύχης, την ίδια μέρα η μικρή Τζόρτζια είχε τα γενέθλιά της. Τα πέρασε στο τοπικό νοσοκομείο, αφού παραμένει σε κατάσταση σοκ, ζητώντας μόνο -συνεχώς- τη μητέρα της και την κούκλα της.
«Μαζί θα οικοδομήσουμε τα σπίτια και τις εκκλησίες μας. Μαζί θα δώσουμε ξανά ζωή στις κοινότητές μας» διαμήνυσε ο επίσκοπος του Ασκολι, Τζοβάνι Ντ’ Ερκολε. Ανάμεσα στο πλήθος ξεχώρισε και η εικόνα ενός πιστού κόκερ σπάνιελ, που αρνιόταν να απομακρυνθεί από το φέρετρο του αφεντικού του…

Το Σάββατο οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες σε όλη την Ιταλία, ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια που κόπηκαν χθες σε όλα τα ιταλικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους πρόκειται να διατεθούν για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την ανοικοδόμηση. Στο μεταξύ, μετασεισμικές δονήσεις από 3,7 έως 4,4 Ρίχτερ προκάλεσαν χθες το απόγευμα νέα κατάρρευση πτέρυγας στο κατεστραμμένο δημοτικό σχολείο του Αματρίτσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα