Τι δήλωνε το 2015 στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» για την τραγωδία τού 2003 το παιδί που έγινε διάκος και πλέον ιερέας
Επέζησε από το τραγικό γεγονός που είχε συγκλονίσει και σοκάρει το πανελλήνιο, τότε που γράφτηκε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη Μακάριο Λιακόπουλο, ο οποίος αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον Θεό.
Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» είχε αναδείξει από τον Οκτώβριο του 2015 τη σχέση του με την ιεροσύνη (σ.σ.: ήταν διάκονος).
Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του σε αρχιμανδρίτη πριν από λίγες ημέρες από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας η συγκίνηση ήταν διάχυτη, ενώ ο π. Μακάριος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τη 13η Απριλίου 2003, την ημέρα που «πάγωσε» ο χρόνος και έγινε γνωστή η τραγική είδηση ότι 21 συμμαθητές του έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.
Με αξίωσε
«Ο Θεός με αξίωσε να γίνω διάκονος των φρικτών του μυστηρίων και, έτσι, μνημονεύω τα ονόματα όλων των παιδιών που χάθηκαν στο ατύχημα των Τεμπών. Αυτό με παρηγορεί. Μου δίνει ελπίδα για το αιώνιο» είχε αναφέρει τότε (Οκτώβριος 2015) στην «Ορθόδοξη Αλήθεια», σημειώνοντας παράλληλα: «Στρέφουμε το βλέμμα μας στον Θεό και περιμένουμε να εγκαταλείψει για λίγο τους ουρανούς. Αυτό είναι το δεκανίκι μας στις δύσκολες στιγμές και, όταν, αδελφέ μου, έρχονται τα δάκρυα, πόσο ν’ αντέξεις; Οι ψυχές μάς καλούν και η δική μας εξόριστη προσεύχεται “ανάπαυσον τους δούλους σου”. Κι αν με ρωτήσεις για σήμερα, δεν έμεινε παρά ο ήχος της φωνής τους. Τώρα μονάχα η σιωπή μου μιλά και πορεύομαι με όνειρα και ελπίδες, μέχρι να ξανανταμώσουμε».
Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια


