Μητσοτάκης: Υποδοχή στην Κρήτη με ρακή και μαντινάδες

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τις περικοπές στις συντάξεις και τον «Κλεισθένη», και προέβλεψε εκλογές έως τον Μάιο του 2019Με μαντινάδες και ρακή υποδέχθηκαν οι Κρητικοί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί, πρώτο σταθμό του νέου κύκλου των περιοδειών του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε το Λασίθι, και συγκεκριμένα τη Σητεία, την Ιεράπετρα, τον Αγιο Νικόλαο και το Οροπέδιο, και αργότερα το Γάζι, την έδρα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας λεωφόρου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε εκλογές έως τον Μάιο του 2019 και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό με αφορμή το θέμα των συντάξεων. «Πρόκειται για το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Ερχονται μειώσεις συντάξεων, που μακάρι να μην έρχονταν. Τρία χρόνια πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης. Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας τους» τόνισε.

Περιγράφοντας το σχέδιο της Ν.Δ. για την επόμενη ημέρα, το συνόψισε στην ακόλουθη φράση: «Λιγότεροι φόροι και εισφορές, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, ασφάλεια και σιγουριά για όλους». Αναφερόμενος στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (BOAK), δεσμεύτηκε προσωπικά ότι αυτός, από τη Σητεία μέχρι την Κίσσαμο, θα ολοκληρωθεί. Σε σχέση με τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι «ο “Κλεισθένης” θα οδηγήσει σε δημοτική ακυβερνησία», ενώ από την Ιεράπετρα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και στη συνέχεια βρέθηκε στο φράγμα Μπραμιανών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ηράκλειο ευχήθηκε «να μην υπάρξει κλιμάκωση στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας», δήλωσε βέβαιος ότι «όποτε κι αν προκηρύξει εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα χάσει» και διεμήνυσε πως η Ν.Δ. «προτάσσει τη μείωση της φορολογίας και το συμμάζεμα της κρατικής μηχανής». Υπεραμύνθηκε, εξάλλου, της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και έθεσε ως προσωπικό του στοίχημα την επικράτηση της Ν.Δ. και στην Κρήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα