Σκληρό lockdown από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Από την Παρασκευή σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Χαρδαλιάς

Ακόμη πιο σκληρό γίνεται το lockdown με την αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς από αύριο, Παρασκευή, θα ισχύει περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί! Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση του κυβερνητικού επιτελείου ότι υπάρχουν αρκετές περιττές μετακινήσεις που δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων μέτρων. Ειδικότερα, από την Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:

-εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη)

-υγείας (SMS 1)

-συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6).

Σημειώνεται πως εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας και συνοδείας κατοικίδιου ζώου.

Για την ατομική άθληση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε:

«Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά την άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο την ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται». Τέλος, σε ό,τι αφορά την τηλεργασία ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε: «Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπόλοιπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν. Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο».

Ωστόσο, στα νέα μέτρα δεν υπάρχει απαγόρευση σε delivery και take away μετά τις 21.00. Απλώς, δεν μπορείς να βγει κάποιος επί τούτου για να πάρει take away. Όμως αν ένας εργαζόμενος γυρίζει από τη δουλειά του, θα μπορεί να αγοράσει ένα σουβλάκι take away.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα