Σε απόγνωση οι έμποροι της Πάτρας! «Παρέδωσαν» τα κλειδιά των μαγαζιών τους

Σε μια πρωτότυπη κινητοποίηση που έγινε γύρω στις 10 χθες το πρωί στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βλέπουν με απόγνωση τους κόπους τους να καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, «παρέδωσαν» τα κλειδιά των μαγαζιών τους λίγο πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά το λιανεμπόριο.

Οι επιχειρηματίες και μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου κρατώντας πανό και έβαλαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους σε ένα κουτί για να πιέσουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει την άρση της απόφασης που κρατάει κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.

Στόχος τους είναι, έστω και την τελευταία στιγμή, να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί από τα έσοδα των εορτών των Χριστουγέννων, τα οποία για τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις -υπό κανονικές συνθήκες- ισοδυναμούν με το 60% του ετήσιου τζίρου τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων έκαναν σαφές ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της για κλειστό λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο δραστικές κινητοποιήσεις από την πλευρά των εμπόρων, σε επίπεδο Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα