«Άστραψε» ο Mr Jumbo κατά της κυβέρνησης για τον καταποντισμό του λιανεμπορίου!

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ο ισχυρός άνδρας των Jumbo Απόστολος Βακάκης για τη διαχείριση της οικονομίας και ειδικά του λιανεμπορίου από το ξέσπασμα της πανδημίας ως σήμερα, που έπληξε τον όμιλο, όπως υποστηρίζει.

Με ανακοίνωσή του ο Mr Jumbo κάνει λόγο για βαρύ τραυματισμό του ελληνικού λιανεμπορίου και αμφισβητεί την επιτυχία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οπως επισημαίνει, τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα έμειναν κλειστά το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020, δύο περιόδους που αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών τους.

«Η Ελλάδα είχε επιλέξει να προχωρήσει σε lockdown τον Νοέμβριο, ώστε να επαναλειτουργήσει η χριστουγεννιάτικη αγορά, ωστόσο τον Δεκέμβριο το επιδημιολογικό φορτίο ανέτρεψε αυτή την πολιτική. Παρά την αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών, πρακτικά ουδεμία εναλλακτική πολιτική εφαρμόστηκε ως προς το λιανεμπόριο» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ως αποτέλεσμα ήρθε το απόλυτο -χωρίς χρονικό ορίζοντα- απαγορευτικό, περιλαμβανομένου και του Ιανουαρίου του 2021. Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα συνεκτικό, καθολικό σχέδιο ισότιμης επαναλειτουργίας του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων, ο όμιλος Jumbo ενημερώνει για την πορεία του 2020, όπως τελικά διαμορφώθηκε:

• Οι πωλήσεις του Ιανουαρίου 2020 κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 13%.

• Τον Φεβρουάριο ο τζίρος αυξήθηκε κατά 23% σε σύγκριση με το 2019.

• Οι πωλήσεις του Μαρτίου για τον όμιλο κατέγραψαν μείωση κατά περίπου 51%, επηρεαζόμενες από τις κατά τόπους κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του πρώτου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη.

• Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν, χάθηκε οριστικά και η πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση (-86%).

• Ο Μάιος έφερε τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνδυασμό με τη βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη (13,6%).

• Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρέμειναν σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεων περίπου κατά 5,8% και κατά 8% αντίστοιχα.

• Ο Αύγουστος έδειξε αρνητικό πρόσημο (-2%) λόγω της καθίζησης του τουρισμού.

• Ο Σεπτέμβριος 2020 έκλεισε με αύξηση των πωλήσεων για τον όμιλο Jumbo περίπου κατά 1,2%.

• Ο Οκτώβριος κατέγραψε και πάλι θετικό πρόσημο με σημαντική αύξηση των πωλήσεων για τον όμιλο Jumbo, περίπου κατά 12,7%.

• Ο Νοέμβριος κατέγραψε μείωση των πωλήσεων περίπου κατά 35%.

• Ο Δεκέμβριος κατέγραψε μείωση των πωλήσεων περίπου κατά 54%, διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες για το έτος στο 18,2%, από 10,7% για το 11μηνο».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα