Οι νικητές του διαγωνισμού του χριστουγεννιάτικου διηγήματος της δημοκρατίας

Στον διαγωνισμό πρώτευσε το διήγημα του Γεώργιου Π. Χατζηαθανασίου, με τίτλο «Το αρκουδοβότανο», που δημοσιεύτηκε στις 8/12/2020. Το είδος στο οποίο ανήκει αυτό το έργο θα μπορούσε να είναι και η λογοτεχνία του φανταστικού, παρότι οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις που περιγράφει ο συγγραφέας δείχνουν ρεαλιστικά.

Η πλοκή του εξελίσσεται τα Χριστούγεννα του 2009 και πρωταγωνιστούν ένας αστυνόμος με έντονα στομαχικά προβλήματα κι ένας μικροκαμωμένος πωλητής γιατροσοφιών, ο οποίος θα του προτείνει λύση για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί. Ο κ. Χατζηαθανασίου δημιούργησε ένα εξαιρετικό διήγημα και η γραφή του δείχνει έναν ολοκληρωμένο συγγραφέα.

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό μας έλαβε το διήγημα του Κώστα Ξυγκά – Νερομανιώτη, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 23/12/2020, με τίτλο «Εκείνα τα ανταρτόπληκτα Χριστούγεννα» – ένα διήγημα που μεταφέρει με φοβερά ευκρινή τρόπο την οδύνη των Ελλήνων της υπαίθρου, που έχαναν δικούς τους ανθρώπους την περίοδο της καταστολής της κομμουνιστικής ανταρσίας.

Ο Ευτύχιος Σινιοράκης έγραψε το διήγημα «Εκείνα τα Χριστούγεννα…», το οποίο έλαβε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό της «δημοκρατίας» και δημοσιεύτηκε στις 5/12/2020. Σε αυτό προβάλλεται η δύναμη της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που μπορεί να δημιουργήσει φως και ελπίδα μέσα σ’ ένα περιβάλλον σκοτεινό και σε συνθήκες αντίξοες.

Το έπαθλο του πρώτου νικητή είναι μία δωροεπιταγή αξίας 200 € από τα καταστήματα Public, ενώ στον δεύτερο και τον τρίτο θα δοθεί από μία δωροεπιταγή από τα καταστήματα Public αξίας 150 €.

■ Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του Covid-19, τα έπαθλα θα αποσταλούν στους νικητές μέσω ταχυδρομείου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης.

Επίσης, οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» μπορούν από σήμερα κιόλας να στέλνουν τις συμμετοχές τους για τον διαγωνισμό διηγήματος με θέμα το 1821. Σε αυτό τον διαγωνισμό τα διηγήματα που θα δημοσιευτούν θα είναι περισσότερα από κάθε άλλον στο παρελθόν. Η Εθνεγερσία πρέπει να τιμηθεί και από εμάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

■ Οι κανονισμοί που διέπουν τον διαγωνισμό διηγήματος για το 1821 είναι οι ίδιοι με τους προηγούμενους. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της «δημοκρατίας», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dimokratia.gr.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα