Συνελήφθησαν εννέα εμπρηστές σε Αττική, Μεσσηνία, Ναύπακτο

Αναπάντητα ερωτήματα γεννώνται μετά τις απανωτές συλλήψεις για τα κίνητρα των εμπρηστών οι οποίοι επιχείρησαν με πρόθεση να διευρύνουν το πύρινο χάος που επικρατεί στη χώρα. Το πρωί της Κυριακής συνελήφθησαν από υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά δύο 17χρονοι και ένας 21χρονος, οι οποίοι έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία σε άλσος στο Πέραμα. Οι φωτιές σβήστηκαν άμεσα και οι νεαροί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη συνέλαβαν έναν 38χρονο Αφγανό ο οποίος μετέφερε ένα σακίδιο στο οποίο βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί, ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, όλα με εμφανή ίχνη καύσης. Μάλιστα, όταν είδε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να κρύψει το σακίδιο και να απομακρυνθεί παριστάνοντας τον αμέριμνο. Σε μια ρίζα δέντρου κοντά στο σημείο της σύλληψης εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς κομμάτια από χαρτοπετσέτες. Σε βάρος του Αφγανού σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη

Το πρωί της Κυριακής συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία ένας 71χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη. Ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι προκάλεσε τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και τις 5 Αυγούστου στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η σύλληψη μιας Αφγανής, που φέρεται ότι αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας, για απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Αρεως. Στην κατοχή της βρέθηκαν δύο αναπτήρες, ένα μπουκαλάκι με βενζίνη, ένα φιαλίδιο με υγραέριο και εύφλεκτα υλικά. Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρει, είναι ηλικίας 35 ετών, ωστόσο εξετάζεται η γνησιότητά τους και η ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει.
Στον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε η Αφγανή εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που συνεργάζεται με δύο ΜΚΟ… Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Στην Πετρούπολη

Επίσης στα χέρια των Αρχών έπεσε το βράδυ της Παρασκευής ένας 47χρονος που κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά στο άλσος Πετρούπολης και διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για εμπρησμούς. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε σε βάρος του κακουργηματική δίωξη για τα αδικήματα του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο και σε δάσος. Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του 43χρονου που συνελήφθη την Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι.

Ο συλληφθείς βαρύνεται πλέον με το κακούργημα της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, διώκεται και για τα πλημμελήματα της κατοχής ναρκωτικών και βεγγαλικών, και παραπέμφθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ναυπάκτου προσήχθη το βράδυ της Πέμπτης ένας 55χρονος που φέρεται ως ύποπτος για την πρόκληση της φωτιάς στην Ελαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι εκτελούσε εργασίες σιδηρουργίας με τροχό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα