Στη φυλακή ο φονιάς του Άλκη – Ψάχνουν τους συνεργούς

Σκληρός, ανέκφραστος, αμίλητος, αλλά και με την ουρά στα σκέλια προσήχθη κάτω από έντονες αποδοκιμασίες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 23χρονος Αλβανός Afksendos Garciu που συνελήφθη ως ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη στου Χαριλάου. Το συγκεντρωμένο πλήθος τον «υποδέχτηκε» βρίζοντας και φωνάζοντάς του «δολοφόνε, να πας στον διάολο», έως ότου οδηγηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε σειρά βαρύτατων ποινικών διώξεων.

Ενδεικτικό του κλίματος «υποδοχής» ήταν το γεγονός ότι όσο ο 23χρονος περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα τον πλησίασε ένας άντρας και, σύμφωνα με το thessnews, τον ρώτησε γιατί το έκανε. Οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν και εκείνος τους είπε: «Είμαι Άρης, έχω έναν γιο 19 χρόνων, ήθελα να μάθω γιατί σκότωσε τον Άλκη».

Ο σεσημασμένος χούλιγκαν εξακολουθεί να παριστάνει την… αθώα περιστερά, καθώς επαναλάμβανε στους αστυνομικούς: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μού μιλάτε»! Ωστόσο, ο εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψη ακλόνητα στοιχεία, όπως την αναγνώριση από τον φίλο του Αλκη και βίντεο από κάμερες, του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Ο 23χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού, που έχει παγώσει το πανελλήνιο.

Στο μεταξύ, ο νεαρός Αλβανός «εισέπραξε» ήδη την πρώτη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για πέντε αδικήματα σχετικά με τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά την έφοδο που έκαναν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον οποίο ήταν ο… κλειδοκράτορας, αν και δήλωσε ότι δεν είναι καν μέλος του! Μάλιστα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής του.

Σύντομα, όμως, θα έρθει και η ώρα των συνεργών του στην αναίτια δολοφονία, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής τούς έχουν ταυτοποιήσει. Αρχικά ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του δεύτερου οχήματος της δολοφονικής ομάδας και στη συνέχεια τα υπόλοιπα «μπουμπούκια».

Όλοι είναι επίσης σεσημασμένοι, καθώς έδιναν συχνά το «παρών» σε επεισόδια και οπαδικές επιθέσεις, ενώ στον… ελεύθερο χρόνο τους είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές. Στο μεταξύ, στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκε χθες ακόμη ένα φονικό όπλο, μια τεράστια ματσέτα που εντόπισε ένας δημοσιογράφος και ήδη εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο Αλβανός είχε φτάσει μια ανάσα από τα κάγκελα της φυλακής, όμως δεν έβαλε μυαλό και συνέχισε την πορεία βίας που κατέληξε στη δολοφονία του Αλκη. Τον Μάρτιο του 2019, ακριβώς στην ίδια περιοχή, τέσσερα άτομα είχαν επιτεθεί σε δύο οπαδούς του Αρη και τους είχαν μαχαιρώσει. Ενας από τους τέσσερις συλληφθέντες ήταν και ο 23χρονος.

Το 2020 είχε απολογηθεί, αλλά η δίκη για την υπόθεση εκκρεμεί ακόμα. Το 2017 ο Afksendos Garciu είχε πρωταγωνιστήσει στον τελικό της ντροπής στον Βόλο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που είχε στιγματιστεί από μεγάλης έκτασης επεισόδια, και η τηλεόραση έδειχνε σε ζωντανή σύνδεση τις μάχες χούλιγκαν με μαχαίρια στα χέρια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Μάλιστα, κατά κάποιες πηγές ο 23χρονος ήταν το άτομο που είχε απεικονιστεί σε φωτογραφίες να επιτίθεται σε έναν οπαδό της ΑΕΚ που ήταν πεσμένος στο έδαφος, κραδαίνοντας ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Αλλά και λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Άλκη ο 23χρονος Αλβανός φέρεται ότι συμμετείχε σε επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού της Volley League, που διεξήχθη στο κλειστό «PAOK Sports Arena».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα