Μαρτυρικός ο θάνατος της Τζωρτζίνας, «έφυγε» σε 20 λεπτά!

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., η 9χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο Παίδων από υπερβολική δόση της ουσίας κεταμίνης

Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο σβήνει και τις τελευταίες αμφιβολίες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα το διαβιβαστικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που υποβλήθηκε χθες στον εισαγγελέα. Τα δεδομένα που συνέλεξαν οι Αρχές μέσα από την πολύμηνη έρευνά τους είναι καταπέλτης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και επιβεβαιώνουν πως το αδικοχαμένο αγγελούδι δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μάνα.

Σύμφωνα με όσα περιέχονται στο διαβιβαστικό, η 9χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μέσω της χορήγησης θανατηφόρας ποσότητας κεταμίνης, παρά το γεγονός πως από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προέκυψε ότι σε καμία περίπτωση δεν χορηγήθηκε ποσότητα αυτής της ουσίας από τους γιατρούς.

Παράλληλα, οι έρευνες ξεκαθάρισαν πως, από τη στιγμή που χορηγήθηκε στο παιδί η ουσία, χρειάστηκαν από λίγα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή! Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν με το παιδάκι ήταν η μάνα-τέρας, καθώς η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε τον θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μία ώρα πριν από την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Τζωρτζίνας, οι διωκτικές Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τους ιατρικούς φακέλους από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Πανεπιστημιακό Πατρών, Ωνάσειο, Παίδων) και εξέτασαν όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών

«Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.
Παράλληλα, εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στην άτυχη μικρούλα, από την κατάθεση του οποίου προέκυψε ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία». Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη, σε ποσότητα η οποία είναι τοξική και θανατηφόρα.

«Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα με την οδό χορήγησης. Από την έρευνα της υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στον θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η οποία δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας που δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο. Η μάνα-τέρας, που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία και έχει προκαλέσει κύμα οργής, αναμένεται να εξεταστεί από τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές ενέργειες σε βάρος των τριών παιδιών της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, θα κληθεί να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο θα ερευνήσει αν θανάτωσε με παρόμοιο τρόπο την Ιριδα και τη Μαλένα.

Επιμένει η οικογένειά της: «Αδίκως τη στοχοποίησαν, δεν το έκανε αυτή»

Χθες τα ξημερώματα, και αφού είχαν αποχωρήσει από το σημείο και οι τελευταίοι εξαγριωμένοι πολίτες, κατάφεραν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου να φύγουν από τη μονοκατοικία της οδού Μπιζανίου 27, όπου είχαν κλειδαμπαρωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το εξαγριωμένο πλήθος, που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας λίγο μετά την ανακοίνωση της σύλληψης της 33χρονης μητέρας, προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να σπάσει την πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισβάλει στο εσωτερικό του σπιτιού, ζητώντας εξηγήσεις για τον χαμό των τριών παιδιών. Οι συγγενείς της 33χρονης, φοβούμενοι τους μαινόμενους γείτονες, ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν στο σημείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

«Είναι τραγικό. O,τι και να είχε γίνει, που δεν έχει γίνει, σαν Πολιτεία δεν το δέχομαι. Ποιος μας προστάτευσε; Παρακαλάγαμε τους αστυνομικούς να έρθουν να μας προστατεύσουν. Εσπασαν την πόρτα και καταφέραμε και βγήκαμε από το σπίτι στις 4 τα ξημερώματα» ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο STAR, η αδελφή της κατηγορουμένης Δήμητρα.

Όσον αφορά όσα καταλογίζονται στην 33χρονη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου υποστήριξε πως η αδελφή της δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κακό στα παιδιά της. «Αδίκως τη στοχοποίησαν, ήταν μάνα-υπόδειγμα. Η Ρούλα δεν έφυγε στιγμή από το νοσοκομείο. Λένε ότι έβαλε μία ουσία. Αφού δεν βγήκε από το νοσοκομείο, πώς την προμηθεύτηκε;» διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι στηρίζει μέχρι τέλους την αδελφή της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, χαρακτηρίζοντάς τους ένα κανονικό ζευγάρι. «Είχαν και τους τσακωμούς και την καθημερινότητα, όπως όλα τα ζευγάρια. Λάτρευαν τα παιδιά τους, ήταν πάνω στα παιδιά, η Ρούλα πολύ περισσότερο. Ηταν μια οικογένεια εντελώς φυσιολογική».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της μητέρας της κατηγορουμένης, η οποία δήλωσε πως θα βρίσκεται δίπλα στην κόρη της ως το τέλος της ζωής της.

«Τα υπεραγαπούσε τα παιδιά, τα είχε συνέχεια μαζί της από μωρά, έβγαινε παντού κοντά τους, δεν τα άφηνε δευτερόλεπτο. Δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι» είπε κατηγορηματικά η Ελένη Πισπιρίγκου και απέρριψε το ενδεχόμενο η κόρη της να σκότωσε την Τζωρτζίνα προκειμένου να κρατήσει κοντά της τον Μάνο.

«Αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άντρα της περισσότερο και να το κάνει μέσω της Τζωρτζίνας, θα την κρατούσε περισσότερο στη ζωή, αφού δεν θα είχε κανένα κέρδος» σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι της ψησταριάς στην οποία εργαζόταν η αδελφή της κατηγορουμένης τής ζήτησαν πριν από λίγες ημέρες να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα