«Έφυγε» σε ηλικία 101 ετών ο τελευταίος ιερολοχίτης Κ. Κόρκας

«Εφυγε» χθες, σε ηλικία 101 ετών, για το μεγάλο ταξίδι ο τελευταίος ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας. Ο εμβληματικός καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των ηρώων του έθνους λίγο αφότου είχε καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των συμπολεμιστών του στο μνημείο στο Καβούρι.

«Κρατώ μια φράση του από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: “Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται”. Αθάνατος!» υπογράμμισε σε ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Ελληνα. Αξιο τέκνο της Πατρίδος!» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο γενναίος στρατηγός «έφυγε» από τη ζωή χθες, 29 Μαΐου, την ημέρα του ετήσιου μνημόσυνου για τις ψυχές των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος ιερολοχιτών και καταδρομέων. Προηγουμένως είχε προλάβει να καταθέσει στεφάνι για τους ήρωες ιερολοχίτες και καταδρομείς που έπεσαν στο καθήκον υπερασπιζόμενοι την πατρίδα στο μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι Αττικής. Η καρδιά του δεν άντεξε και, αφού επιτέλεσε το «τελευταίο καθήκον», άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη Μέση Ανατολή

Ο στρατηγός, με καταγωγή από την Κόρινθο, ήταν πρωτοετής ακόμα στην Ευελπίδων το 1941, όταν έφυγε για τη Μέση Ανατολή, όπου συνέχισε τις σπουδές του. Συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης (1941), της Βορείου Αφρικής (1942-43), των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (1943-45) και τέλος στις επιχειρήσεις του Εμφυλίου (1947-49), όπου τραυματίστηκε δύο φορές, ενώ τιμήθηκε από την Πολιτεία με πλήθος διακρίσεων και μεταλλείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως Α’ υπαρχηγός ΓΕΣ και ΓΕΠΣ πρότεινε τη μεταφορά της τέφρας του αείμνηστου ιδρυτή του «Ιερού Λόχου» συνταγματάρχη Χρ. Τσιγάντε από την Αγγλία, όπου πέθανε και είχε θαφτεί, στην Ελλάδα, όπου τοποθετήθηκε στο Μνημείο του Ιερού Λόχου που ανεγέρθηκε στο Πεδίον του Άρεως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα