Υπάρχει ελπίδα! «Χείμαρρος» ανθρωπιάς από χιλιάδες ανώνυμους Ελληνες

Συγκινητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης με συμβολικές καταλήψεις σε πολλά σχολεία – Ολη η κοινωνία πενθεί, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί μικροκομματική διαχείριση

Η τραγωδία στα Τέμπη, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, και οι δραματικές στιγμές που την ακολουθούν έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχουν δημιουργήσει τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

Εξω από τα νοσοκομεία όλης της χώρας σχηματίζονται ουρές ανθρώπων που θέλουν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες. Μόνο την Τετάρτη, οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας που συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα Αιμοδοσίας του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό ξεπέρασαν τις 300. Η δυνατή βροχή που έπεφτε δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει δεκάδες πολίτες, που περίμεναν και χθες υπομονετικά τη σειρά τους για να προσφέρουν αίμα.

Σε όλη την Ελλάδα

Ουρές σχηματίστηκαν και στα νοσοκομεία της Αθήνας, των Σερρών, του Εβρου, της Κρήτης, της Κέρκυρας, του Βόλου, των Ιωαννίνων, της Πύλου, της Τρίπολης και πολλών ακόμη πόλεων. Πολίτες όλων των ηλικιών, στην πλειονότητά τους νέοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αιμοδοσία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το απόγευμα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εξέδωσε ανακοίνωση, με σκοπό να απευθύνει το δικό του «ευχαριστώ» σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για εθελοντική αιμοδοσία. Η πρωτοφανής κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος. «Το ΕΚΕΑ ενημερώνει ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν.

Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων το ΕΚΕΑ στην ανακοίνωσή του. Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ενός λεπτού σιγή

Χθες το πρωί, μαθητές και καθηγητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και στη συνέχεια κρέμασαν στο προαύλιο ένα πανό που έγραφε «Να με πάρεις όταν φτάσεις, ναι;» και «Πάμε και όπου βγει». Στη συνέχεια, οι καθηγητές έγραψαν ένα κείμενο με τίτλο «Το τρένο φεύγει στις 8, ταξίδι για τον Χάρο». Με τον δικό τους τρόπο θέλησαν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πύλου, του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, επιλέγοντας να προχωρήσουν σε συμβολικές διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι μαθητές εξέφρασαν την οργή τους για το δυστύχημα σχηματίζοντας με τις τσάντες τους, στον αύλειο χώρο των σχολείων, τις εξής φράσεις: «Στείλε όταν φτάσεις», «Οργή», «Οχι άλλα εγκλήματα».

Σε κατάληψη είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια του Πύργου και αρκετά της Ολυμπίας, με σκοπό οι μαθητές να διαμαρτυρηθούν για τους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες. Υπό κατάληψη τελούν και 11 σχολεία του νομού Ηρακλείου, αφού οι μαθητές τους θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των ανθρώπων των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο άδικα.

Δείτε επίσης: Οι ήρωες Ανδρέας και Αγγελος, που έβγαλαν όσους περισσότερους μπορούσαν από τα βαγόνια

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα