Κίνδυνος για νέα Τέμπη: Καταγγελίες-φωτιά και απεργία των μηχανοδηγών

Απίστευτο! Εβαλαν για 130 χλμ. σε μονή γραμμή τις αμαξοστοιχίες Αθήνας – Θεσσαλονίκης εξαιτίας βραχυκυκλώματος

Οι μνήμες από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που κινούνταν σε μονή γραμμή ζωντάνεψαν χθες, καθώς οι αμαξοστοιχίες κινούνταν επί ώρες σε μονή γραμμή κατά μήκος 130 χιλιομέτρων από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ, επειδή δεν υπήρχε κλειδούχος.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας με ανάρτηση στο facebook, επισημαίνοντας την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Οπως ανέφερε, ο σταθμός στο Λιτόχωρο δεν διέθετε κλειδούχο, αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ, δυόμισι μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Μάλιστα, ενημέρωσε ότι δεν έγινε «βραχυκύκλωμα», όπως είπαν στο επιβατικό κοινό, επισημαίνοντας τη δραματική έλλειψη προσωπικού. Το πιο τραγελαφικό είναι πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες, που προστέθηκαν νέα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και σε σιδηροδρομικές γραμμές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στην ανάρτηση στα social media ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας ανέφερε σχετικά: «Σήμερα ο ΟΣΕ κάνει “επανεκκίνηση”. Την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης, πριν από λίγο, μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει ΜΟΝΗ γραμμή μεταξύ Λάρισας – Πλατέως. Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟ. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή, ποιος ντρέπεται; Μονή γραμμή Λάρισα – Πλατύ γιατί έγινε ένα “βραχυκύκλωμα”». «Μετά τα χυδαία ψέματά τους -και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία-, ζητάνε από εμάς να τους πιστέψουμε» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των μηχανοδηγών, της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ), για τις δικές του ενέργειες. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο σωματείο σιδηροδρομικών είχε κάνει σοβαρές καταγγελίες για ζητήματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου πολλούς μήνες πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ομως, δεν είχαν εισακουστεί από τον ΟΣΕ, τον μετέπειτα παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και την κυβέρνηση γενικότερα. Πάντως, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε χθες το πρωί με την ανάρτηση του κ. Γενηδούνια, το πρόβλημα λύθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας και επαναλειτούργησε η διπλή γραμμή από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ, όπως ανέφερε σε νεότερη ενημέρωσή του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.

«Τα social κάνουν δουλειά. Αποκατάσταση έδωσε ο ΟΣΕ πριν από λίγο» σχολίασε, για να λάβει σχόλιο από άλλον συνάδελφό του: «Να βγάλουμε στα social και την κατάσταση που επικρατεί στη γραμμή του αεροδρομίου, μπας και το φτιάξουν». Αξίζει να σημειωθεί πως μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Γενηδούνιας παρουσίασε στον λογαριασμό του στο facebook έγγραφο του ΟΣΕ που αποδεικνύει ότι η τηλεδιοίκηση Λάρισας δεν λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019. Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31/7/2019, αναφέρεται: «Εξαιτίας του συμβάντος τέθηκε εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση (ΚΕΚ Λάρισας) και σημειώθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις της σηματοδότησης».

«Το έγγραφο του ΟΣΕ που αποδεικνύει ότι η ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ Λάρισας ΔΕΝ λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2019. Τώρα, ας θυμηθούμε την προσπάθεια που έγινε για να μας πείσουν για το αντίθετο. (…) Εγκλημα εκ προθέσεων… 57 νεκροί… 57 νέοι άνθρωποι» σχολίασε ο πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών. Εξάλλου, την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης υπέβαλαν δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, καθώς ανάμεσα στους 57 νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε μηχανοδηγοί.

Το Δ.Σ. των μηχανοδηγών πραγματοποίησε χθες έκτακτη συνεδρίαση για το νέο φιάσκο του ΟΣΕ λόγω απουσίας κλειδούχου, με τον κ. Γενηδούνια να τονίζει στην ανάρτησή του ότι «οι επικοινωνίες στην Ειδομένη δεν αποκαταστάθηκαν, τα προβλήματα παραμένουν, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη κινητοποίηση στις 30/5/23.

Γιατί ουσία δεν είναι η επικοινωνία. Εχουν τον χρόνο να τα λύσουν». Συμπληρώνει δε ότι θα γίνει επίσης «καταγγελία στη ΡΑΣ για ασαφείς οδηγίες που δόθηκαν σήμερα από τον ΟΣΕ σε μηχανοδηγό, θα αναζητηθεί πραγματογνώμονας για τις ταχύτητες των 140, όπου δεν λειτουργούν τηλεδιοίκηση και φωτοσήματα (τις απορρίπτουμε), τεχνικός ασφαλείας για τις εγκαταστάσεις, Δράσεις για προγράμματα εργασίας κ.λπ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα