«Αναψαν τα αίματα» στη δίκη του Μπάμπη

Ο συζυγοκτόνος επιτέθηκε στην πολιτική αγωγή. Παρακολουθούσε την Καρολάιν όπου και αν πήγαινε, κατέθεσε φίλη του θύματος

Η «σκιά» της αδικοχαμένης Καρολάιν, την οποία παρακολουθούσε σε κάθε της βήμα, ακόμη και στην έξοδό της για διασκέδαση με τη μόνη επιστήθια φίλη της στην Αθήνα, είχε γίνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως προκύπτει από όσα περιέγραψαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη του 34χρονου πιλότου, κρίσιμοι μάρτυρες της υπόθεσης.

Οι καταθέσεις στο ακροατήριο ήταν «κόλαφος» για τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι σήμερα δίνει πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθεί, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, στη Νομική Σχολή, βρέθηκε στην αίθουσα του Εφετείου, παρεμβαίνοντας μάλιστα στην ακροαματική διαδικασία για να επιτεθεί στον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Αθ. Χαρμάνη. Την έκρηξη του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια και σε πολυετή κάθειρξη, πυροδότησε η τοποθέτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας ότι ο κατηγορούμενος είχε πάει με το ελικόπτερο στην Αλόννησο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

«Αναφέρεται ο συνήγορος σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με το ελικόπτερο» είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε έντονο ύφος και λίγο αργότερα «έψεξε» εκ νέου τον κ. Χαρμάνη για «συνεχόμενη ειρωνεία» σε βάρος του.

Καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο η φίλη της Καρολάιν, Θεώνη Αγγελακοπούλου, αναφέρθηκε στην τελευταία της συνάντηση με το θύμα σε εστιατόριο στο Παγκράτι, στην οποία όμως, όπως είπε, εμφανίστηκε ξαφνικά απρόσκλητος ο κατηγορούμενος. «Η Καρολάιν μού έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορουμένου. Μου είπε πως ήταν πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ηταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» περιέγραψε η μάρτυρας μεταφέροντας στο δικαστήριο την τελευταία της συζήτηση με την 20χρονη κοπέλα.

Πρόεδρος: «Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;»

Μάρτυρας: «Ναι, απρόσκλητος, εμφανίστηκε απρόσμενα. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε έναν μορφασμό σε μένα».

Πρόεδρος: «Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;»

Μάρτυρας: «Οχι».

Συνεχίζοντας, η φίλη της Καρολάιν αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί το θύμα. «Θυμάμαι, μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και πως ο κατηγορούμενος της το έφερε με το ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει, αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί» τόνισε η μάρτυρας και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εισαγγελέα, είπε πως όσες φορές συναντιούνταν με την Καρολάιν ερχόταν και ο κατηγορούμενος και μίλαγε για λογαριασμό της. «Θυμάμαι ότι, όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη της, είχε πάρει τον λόγο ο κατηγορούμενος. Και, όταν την είχα ρωτήσει για τις σπουδές, είχε πάρει πάλι τον λόγο ο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στα κινητά τους που έδειχνε με gps πού βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή» τόνισε η μάρτυρας.

Χωρίς «ενσυναίσθηση»

Από την πλευρά της, η Αλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν, είπε στην κατάθεσή της πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» και πως αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη.

«Από τον κατηγορούμενο λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του. Σκότωσε τη μάνα του την περίοδο που εκείνη το θηλάζει. Πήρε το παιδί στην κηδεία και έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του» κατέθεσε χαρακτηριστικά η ψυχίατρος, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος είναι χειριστικός και πως σε γράμμα που είχε δώσει στη μητέρα της Καρολάιν επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

«Σε αυτό το γράμμα ο κατηγορούμενος αναφέρει στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της φράσεις, όπως “εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν” και “δεν έγιναν έτσι τα πράγματα” και “όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ”» είπε η μάρτυρας. Ακόμη, η κυρία Ηγουμενάκη εκτίμησε πως η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει τρόπο για να φύγει από αυτόν τον γάμο.

Η υπεράσπιση ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, πάντως, η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν, προκειμένου να δώσει στοιχεία για όλα όσα έχει κατηγορήσει τον πιλότο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα