Τέλος σε παράνομη κατάληψη 20 χρόνων

Η Αστυνομία εκκένωσε χώρο εντός της Σχολής Χημικών Μηχανικών που βρισκόταν «υπό κατοχή» δύο δεκαετίες

Δεν πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από τις τελευταίες εκκενώσεις των δύο καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο στέκι «Ανω Κάτω» στα Πατήσια και το Κοινωνικό Κέντρο «Ζιζάνια» στη Βικτώρια, με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να εκκενώνουν χώρο εντός της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος βρισκόταν «υπό κατοχή» εδώ και 20 χρόνια!

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης, την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙΑΣ, της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ έκαναν επιχείρηση εντός του campus του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, και συγκεκριμένα στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, τερματίζοντας μια και καλή την παράνομη κατάληψη.

Αφού ξήλωσαν τις πόρτες, οι αστυνομικοί μπήκαν εντός του χώρου, όπου εντόπισαν κράνη, κοντάρια, σημαίες, αφίσες και πανό. Οι έρευνες για την εξακρίβωση των στοιχείων των καταληψιών συνεχίστηκαν έως αργά το απόγευμα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μέσω της λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και συλλέχθηκαν. Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενήργησε προανάκριση, ενώ ο χώρος αποδόθηκε στον κοσμήτορα της σχολής.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκκένωση της κατάληψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έγραψε: «Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον κοσμήτορα της σχολής. Οι χώροι του δημόσιου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα, και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας. Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στον διεθνή ανταγωνισμό».

Αργότερα το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών, ύστερα από καλέσματα που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του Πολυτεχνείου, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους καταληψίες. Ωστόσο, κατά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές εντός του campus, έπειτα από πληροφορίες ότι οργανωμένες ομάδες προκαλούσαν φθορές στον χώρο του πανεπιστημίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο κομφούζιο και στην ένταση, έπεσε πάνω σε κοπέλα, τραυματίζοντάς την ελαφρά στο πόδι και το κεφάλι, η οποία ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο και παρελήφθη άμεσα από ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα