«Μεταξά»: Απολύθηκε ο διοικητής έπειτα από τον σάλο για τα άδεια ταμεία

Νωρίτερα η 2η ΥΠΕ διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έπειτα από τον θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες για δυσλειτουργία και άδειο ταμείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι δημόσιες καταγγελίες από εργαζομένους στο νοσοκομείο άνοιξαν τον «χορό» των ανακοινώσεων που κατέληξε στο «ξήλωμα» του διοικητή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» με ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει «συνθήκες υποχρηματοδότησης» του νοσοκομείου καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα, την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα», ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για ελλιπή σίτιση.

Αλλά και η διευθύντρια της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του «Μεταξά» Νατάσα Χαραλάμπους έκανε λόγο για «κακή διαχείριση από πλευράς της διοίκησης. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει σωρεία απευθείας αναθέσεων που έχουν εκτοξεύσει το κόστος», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες και ενημερώνοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται έλεγχος από το υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά της η διοίκηση διαψεύδει τα περί απευθείας αναθέσεων και καλεί άπαντες να ελέγξουν τα πεπραγμένα της.

Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) περί αναβολής των προγραμματισμένων χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο, απάντησε χθες η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η 2η ΥΠΕ αναφέρει ότι προχθές, 4/9, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες, ενώ αναβλήθηκε μόλις μία και αυτή για δικαστικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, απάντησε στις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τη σίτιση και τη διατροφή των ασθενών, αναφέροντας ότι «δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών» και τονίζοντας πως οι χημειοθεραπείες θα συνεχιστούν κανονικά τις επόμενες ημέρες, μαζί και η θεραπεία του ασθενούς που εκκρεμεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα