Λάρισα: Νέα προβλήματα μετά την κατάρρευση της γέφυρας Παλαιοπύργου

Η μείωση της στάθμης του Πηνειού και η σταδιακή απομάκρυνση της λάσπης, που έθαψε μεγάλο μέρος της Λάρισας, θα ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη εάν δεν εμφανίζονταν νέα προβλήματα.

Εκτός από όσους παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους και τις αμέτρητες διαλυμένες επιχειρήσεις, ήρθε και η κατάρρευση ακόμα μίας γέφυρας να επιδεινώσει τα προβλήματα μετακίνησης.

Πρόκειται για τη γέφυρα στον Παλαιόπυργο, που κατέρρευσε έπειτα από μέρες μέσα στα λασπόνερα, καθώς δέχτηκε τεράστιες ποσότητες νερού. Η συγκεκριμένη γέφυρα συνέδεε τον Παλαιόπυργο με την Αλεξανδρινή, τα παραλιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και τον Στρίντζο, και έβγαινε προς τον κεντρικό δρόμο Ομολίου προς το Στόμιο.

Οι κάτοικοι της περιοχής στη Λάρισα που τη χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους είναι αναγκασμένοι πλέον να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να φτάσουν στους προορισμούς τους, καθώς η πρόσβαση στην περιοχή του Παλαιοπύργου γίνεται μέσω του Πυργετού.

Εθελοντικές δράσεις

Ελλείψεις υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ συνεχίζονται οι εθελοντικές δράσεις για τη βοήθεια προς τους πληγέντες. Χθες, επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος που οδηγεί από τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης, λίγο έξω από τη Λάρισα, προς Τύρναβο, Ελασσόνα, Κοζάνη, Γιάννουλη. Είναι ο δρόμος που έδινε τη δυνατότητα μετακίνησης από τη Λάρισα προς τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Ηδη δόθηκε στην κυκλοφορία μία λωρίδα για τα αστικά λεωφορεία προς Γιάννουλη, Φαλάνη, Δασοχώρι. Η μεταφορά των ανθρώπων γινόταν νωρίτερα με τα στρατιωτικά οχήματα, παρότι έχει υποχωρήσει αισθητά το νερό χάρη στο ανάχωμα που έκαναν από την πάνω πλευρά των εργατικών κατοικιών και κατάφεραν τουλάχιστον να ανακόψουν τη ροή του νερού, γιατί είχε δημιουργηθεί νέα κοίτη του ποταμού, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη.

Στην παρούσα φάση, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού Ξηράς και εθελοντικών οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις εργατικές κατοικίες, όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού, στον Δήμο Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα