«Εταιρία δολοφόνων» σκότωσε τη Φαίη

Οι Αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή της 57χρονης σπιτονοικοκυράς και σε άλλες υποθέσεις. Πώς εμπλέκονται η μητέρα και η αδελφή της άτυχης κοπέλας

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη θηλυκή «εταιρία δολοφόνων» που σκότωσε τον Οκτώβριο του 2021 την 23χρονη Φαίη, μητέρα τριών παιδιών, καθώς εξετάζεται η εμπλοκή τους σε ακόμα δύο δολοφονίες, ενώ είναι άγνωστο τι απέγινε το μωρό που κυοφορούσε λίγους μήνες πριν τη σκοτώσουν και την πετάξουν έξω από ένα ακατοίκητο σπίτι στην Κυψέλη.

Η 59χρονη μητέρα και η μικρότερη αδερφή της Φαίης είναι αναμεμειγμένες στη δολοφονία της κοπέλας, την οποία εξέδιδε και κακοποιούσε η 57χρονη σπιτονοικοκυρά του σπιτιού όπου έμεναν, φτάνοντας στο σημείο να της χτυπά την κοιλιά, ακόμα και όταν ήταν έγκυος, προφανώς για να αποβάλει, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εκδίδεται σε «πελάτες».

Η σπιτονοικοκυρά διώκεται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή της κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η μητέρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και η αδερφή της Φαίης για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και ανθρωποκτονία με δόλο. Οι τρεις συλληφθείσες έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα σε ανακριτή για όσα τους καταλογίζονται.

Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έχει η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, η οποία έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, εμπλεκόμενη σε υποθέσεις ληστειών, απατών και κλοπών, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Οι αστυνομικοί εξετάζουν περαιτέρω τη δράση της, καθώς, προτού μετακομίσει η Φαίη στο μοιραίο σπίτι στην Κυψέλη όπου φέρεται ότι έχασε τη ζωή της, έμενε μια 67χρονη ηλικιωμένη, η οποία βρέθηκε νεκρή κάτω από περίεργες συνθήκες. Οταν έχασε τη ζωή της, δεν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ούτε έγινε ιατροδικαστική εξέταση, αλλά την αιτία θανάτου προσδιόρισε ιδιώτης γιατρός.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, οι αστυνομικές Αρχές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ερευνήσουν την υπόθεση, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια και έχουν εξαφανιστεί ευρήματα για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης. Σε δηλώσεις της η κυρία Δημητριάδου εκτιμά πως η σπιτονοικοκυρά εμπλέκεται και σε τρίτη δολοφονία και για τον λόγο αυτόν καλεί όσους γνωρίζουν κάτι να το πουν στις Αρχές. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν τον ρόλο 42χρονου Αλβανού συνεργάτη της 57χρονης σπιτονοικοκυράς, ο οποίος διαθέτει ψητοπωλείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι εμπλέκεται σε διάφορες δραστηριότητές της.

Μάλιστα, εξετάζεται αν ήταν ο οδηγός οχήματος με το οποίο μεταφέρθηκε το πτώμα της Φαίης στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή, σε απόσταση 700 μέτρων από το σπίτι στην Κυψέλη όπου πιθανολογείται ότι δολοφονήθηκε. Ηδη αστυνομικοί έχουν εντοπίσει με τη μέθοδο του υγρού «μπλου σταρ» αίματα μέσα στο μοιραίο σπίτι, από το οποίο η σπιτονοικοκυρά, η μητέρα και η αδερφή της Φαίης έφυγαν μετά τη δολοφονία της. Παράλληλα, έρευνα γίνεται και ως προς το έμβρυο που κυοφορούσε η άτυχη 23χρονη. Οταν βρέθηκε νεκρή, η κοπέλα είτε είχε γεννήσει είτε είχε αποβάλει λόγω των χτυπημάτων που της έδινε στην κοιλιά η σπιτονοικοκυρά, όπως ανέφερε σε γείτονα ένα από τα παιδιά της άτυχης κοπέλας.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τι απέγινε το μωρό της Φαίης που κυοφορούσε λίγους μήνες προτού τη σκοτώσουν. Υπενθυμίζεται πως για πάνω από έναν μήνα η άτυχη κοπέλα ήταν στα αζήτητα και μόνο ύστερα από έρευνα του πατέρα της Νικόλαου Μπακογιώργου με τη βοήθεια ντετέκτιβ αποκαλύφθηκε το φρικιαστικό έγκλημα από την ίδια τη μητέρα της και την αδερφή της.


Ακουγαν τα ουρλιαχτά από τον φωταγωγό

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες γειτόνων της Φαίης για τα βασανιστήρια που είχε υποστεί στο σπίτι-κολαστήριο στην Κυψέλη. «Ακούγαμε τη Φαίη να φωνάζει “βοήθεια” μέσα από το διαμέρισμα. Κάθε βράδυ προσεύχομαι να ηρεμήσει η ψυχή αυτού του κοριτσιού» ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας επί της οδού Δροσοπούλου, στην Κυψέλη, όπου κακοποιούνταν συστηματικά η άτυχη 23χρονη.

Οι γείτονες άκουγαν τα ουρλιαχτά της Φαίης από τον φωταγωγό. «Η κοπέλα ήταν χτυπημένη, φαίνονταν τα σημάδια στο πρόσωπο και στα χέρια της. Υπήρχαν μέρες που φώναζε “βοήθεια”, γιατί η μάνα, η αδερφή και η άλλη γυναίκα που έμενε μαζί τους τη χτυπούσαν» καταγγέλλουν ένοικοι της πολυκατοικίας.

Μία από τις ενοίκους δήλωσε πως είχε προσπαθήσει πολλές φορές να βοηθήσει την άτυχη Φαίη, όμως εκείνη φοβόταν πολύ. «Την έβλεπα στον διάδρομο της πολυκατοικίας και κάθε φορά τη ρωτούσα αν χρειάζεται βοήθεια, αν θέλει κάποιον να ειδοποιήσω. Εφευγε, δεν μιλούσε καθόλου, ήταν ένα φοβισμένο πλάσμα, φοβόταν τη μάνα και την αδερφή της» ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι γείτονες, είχαν καλέσει την Αμεση Δράση, όταν η άτυχη Φαίη ζητούσε βοήθεια. Μία από τους ιδιοκτήτες διαμερίσματος μίλησε και για την 67χρονη που ζούσε στο ίδιο σπίτι και πέθανε σε προγενέστερο χρόνο.

«Την ηλικιωμένη που έμενε μαζί τους την έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα. Ηταν μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, που φαινόταν ταλαιπωρημένη, είχε σημάδια στο πρόσωπό της, τη χτυπούσαν! Κάθε φορά που της έλεγα “κυρία Χριστίνα, θέλετε βοήθεια, να φωνάξω την Αστυνομία;” εκείνη έφευγε τρέχοντας» αναφέρει η μάρτυρας.

«Εγώ θυμάμαι ότι κάθε φορά που νευρίαζαν με την κυρία Χριστίνα την άφηναν να κοιμάται έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας, στο πεζοδρόμιο, την έβγαζαν με το ζόρι έξω και την άφηναν στο σκαλοπάτι» πρόσθεσε άλλος ένοικος.

Οι ίδιοι ένοικοι καταγγέλλουν πως στο σπίτι πήγαιναν διάφοροι άνδρες του «υποκόσμου». «Φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε μέσα στην πολυκατοικία. Βλέπαμε καθημερινά άνδρες να μπαίνουν και να βγαίνουν στο διαμέρισμα αυτό. Ηταν φάτσες περίεργες, ήταν άνθρωποι που καταλάβαινες ότι έρχονταν από τον υπόκοσμο» ανέφερε γείτονας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα