Τον έσφαξε γιατί είχε εμμονή μαζί του

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία» φέρεται ότι έλεγε με πείσμα η 38χρονη που κατακρεούργησε με δύο μαχαίρια στη μέση του δρόμου και μπροστά στα μάτια της συζύγου του τον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα

Στην εμμονή που είχε αναπτύξει με τον 43χρονο Σάκη Νικολάου η 38χρονη σύζυγος του παιδικού του φίλου και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών Π.Ρ. αποδίδεται το αδιανόητο έγκλημα στο κέντρο της Χαλκίδας που έχει συγκλονίσει τις οικογένειες θύματος και δράστιδος, καθώς επίσης και την τοπική κοινωνία.

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία» φέρεται ότι έλεγε με πείσμα η 38χρονη δράστιδα στον ξυλουργό Σάκη Νικολάου, τον οποίο σφαγίασε τελικά το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην κεντρική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου της Χαλκίδας, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο. Στη φράση αυτή αποτυπώνεται η ένταση της εμμονής που είχε αναπτύξει η δολοφόνος, που είναι κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη σε μητρόπολη της Στερεάς Ελλάδας.

Αυτόπτης μάρτυρας της φονικής επίθεσης, η σύζυγος του 43χρονου, που βλέποντας τη σκηνή από το μπαλκόνι ούρλιαζε τηλεφωνώντας στο «100» «ελάτε γρήγορα, σκοτώνει τον άνδρα μου»! Η 38χρονη παρέμεινε στη σκηνή του άγριου εγκλήματος με αιματοβαμμένα χέρια και κοντά της παραπεταμένα δύο μαχαίρια. Οπως έχει προκύψει κατά την προανάκριση, η 38χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε αναπτύξει εμμονή με τον 43χρονο ξυλουργό Σάκη Νικολάου.

Ο 43χρονος ξυλουργός παντρεύτηκε με τη σύζυγό του πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγός του δεν είχε πρόβλημα ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ανοιχτή αντιδικία. Ο σύζυγός της διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον σύζυγο της δράστιδος, καθώς κατάγονται από τα Λουκίσια. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά και οι δύο οικογένειες είχαν κοινωνικές επαφές.

«Δεν υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ θύτη και θύματος. Προφανώς για λόγους ερωτικούς ενοχλούσε η δράστιδα το θύμα, τους οποίους γνώριζε η σύζυγος, αφού είχε ενημερωθεί από τον θανόντα. Η σύζυγος είδε όλο το σκηνικό, γιατί ήταν στο μπαλκόνι του κτιρίου. Μην ακούσω τίποτα περίεργο ότι (σ.σ.: η δράστιδα) δεν ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν υπάρχει αυτό» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου Θανάσης Τάρτης.

Κατάστημα

Η 38χρονη είναι γόνος οικογένειας κοντά στην Εκκλησία. Είναι κόρη ψάλτη, ενώ ο θείος της ανήλθε στην εκκλησιαστική ιεραρχία και έγινε μητροπολίτης. Η ίδια διατηρούσε κατάστημα στην παραλία της Χαλκίδας -το οποίο παραμένει κλειστό-, ενώ στο παρελθόν είχε λειτουργήσει επιχείρηση με εκκλησιαστικά είδη. Είχε παντρευτεί με τον σύζυγό της, από τα Λουκίσια Ευβοίας, αλουμινά στο επάγγελμα και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

«Είναι σοκαρισμένη, τρεμάμενη και λίγο στον κόσμο της. Δεν είπε πολλά πράγματα, ζήτησε να ηρεμήσει λίγο και να βοηθήσουμε τα παιδιά και τον σύζυγό της. Δεν έχει ομολογήσει την πράξη, δεν είναι σε κατάσταση να απολογηθεί ακόμη» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης Θέμης Κοντσιλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που ζήτησε από τους αστυνομικούς είναι να δει τον σύζυγό της και τα παιδιά της, ενώ, όπως είπε ο κ. Κοντσιλίδης, «παρακολουθείται από ψυχίατρο εδώ και τρεις μήνες». Ωστόσο, για τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, «πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια, που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική».

Σε δυσχερή ψυχολογική κατάσταση και η σύζυγος του 43χρονου θύματος. «Είναι συντετριμμένη, ήξερε πως αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον σύζυγό της. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» επεσήμανε για τη σύζυγο του 43χρονου ο δικηγόρος της οικογένειας. Στο μεταξύ, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκίδας επισκέφτηκαν την 38χρονη οι γονείς της.

Η μητέρα της δήλωσε ότι «πρέπει να είναι ιστορία καιρού. Μου είπε ότι λυτρώθηκε από αυτό που έκανε, γιατί προφανώς πιεζόταν πολύ», ενώ ο πατέρας της 38χρονης ανέφερε: «Είμαι σε μεγάλη σύγχυση. Σαφώς κάτι υπάρχει, δεν τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους. Δεν έχω ιδέα, δεν τους έχω δει ποτέ σπίτι τους. Το έμαθα τυχαία από το ίντερνετ και πήγα στην Αστυνομία. Δεν ξέρω, περιμένω να μάθω. Λογικότατος άνθρωπος ήταν και ήρεμος. Ως προς τις αρχές της, δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό, ούτε ποτέ είχε μία τέτοια διάθεση». Η 38χρονη έλαβε προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ για την ώρα δεν έχει πει η ίδια τι της όπλισε το χέρι.


Στο μικροσκόπιο τα κινητά και των δύο

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 43χρονου θύματος όσο και της 38χρονης. Σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας είναι να διαπιστωθεί το κίνητρο της δολοφονίας. Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που ενδεχομένως έχουν ανταλλάξει, εάν υπήρχαν τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ τους, αλλά και εάν επαληθευτούν όσα λέει ο δικηγόρος του θύματος, ότι δεχόταν απειλές από την 38χρονη.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Θέμης Κωντσιλίδης αναφορικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είπε πως δεν γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί και σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα». Βέβαια, το ότι είχαν φτάσει ένα βήμα από τα ασφαλιστικά μέτρα δείχνει ότι υπήρχε ένα ιστορικό οχλήσεων. Ενδιαφέρον, ωστόσο, θα έχει εάν υπήρχε κάποια επικοινωνία την ημέρα της δολοφονίας ή και τις προηγούμενες. Αυτό θα δείξει και την ψυχική κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί η δράστιδα.


«Τον παρενοχλούσε συστηματικά χωρίς να έχουν συνάψει δεσμό»

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του ξυλουργού, το θύμα δεχόταν απειλές, καθώς η δράστιδα τον παρενοχλούσε συστηματικά με ερωτικό κίνητρο, χωρίς να έχουν συνάψει δεσμό. Ολα αυτά ο 43χρονος τα είχε πει στη σύζυγό του, όπως και στον σύζυγο της δράστιδος.

«Από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου, εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας να λάβουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Τότε δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο σύζυγος της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί. Δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Υπήρξαν απειλές» παρέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του ξυλουργού, «ο σύζυγος της δράστιδος ήταν ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος» λέει και διευκρινίζει ότι «δεν υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ θύτη και θύματος».

Τα θέματα τα οποία αντιμετώπιζε με την 38χρονη τα είχε μοιραστεί και με τον αδελφό του. «Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλεί. Αλλά εδώ και δύο χρόνια μού είχε πει πως είχε σταματήσει. Και ξαφνικά έγινε αυτό που έγινε. Δεν είχε προηγηθεί κάτι. Δεν είχαν καμία άλλη σχέση. Ο άνδρας της ήταν φίλος του αδελφού μου και την ξέραμε ως σύζυγο του φίλου του αδελφού μου» περιέγραψε για την κατάσταση που βίωνε ο 43χρονος.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα