Ντροπή! Χημικά κατά των αγροτών στη Λάρισα

Επιχείρησαν να βγουν στην εθνική οδό, προκειμένου να προχωρήσουν σε συνέλευση στον κόμβο Πλατυκάμπου, ωστόσο απωθήθηκαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις

Μπλόκα με κλούβες έστησαν χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον Πλατύκαμπο της Λάρισας και στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ρίχνοντας χημικά και απωθώντας αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους, διεκδικώντας αναπλήρωση του εισοδήματός τους λόγω των φυσικών καταστροφών και της αύξησης του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους. Αγρότες από χωριά των Τρικάλων επιχείρησαν να βγουν συμβολικά χθες το απόγευμα με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό. Ομως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει με κλούβες την πρόσβαση στον οδικό άξονα Ε65, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από τους αγρότες.

Οι αστυνομικοί έριξαν κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους αγρότες. Επί ώρες παρέμεινε κλειστός ο δρόμος όπου είχαν παραταχθεί τα τρακτέρ έναντι των αστυνομικών δυνάμεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει άτυπο μπλόκο με κλούβες και στον Πλατύκαμπο, όπου αγρότες του νομού Λάρισας επιχείρησαν να βγουν στην εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση, ωστόσο απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Από Αγιά και Κιλελέρ

Στη χθεσινή κινητοποίηση στον κόμβο συμμετείχαν αγρότες από τη Λάρισα, την Αγιά και το Κιλελέρ, ενώ από σήμερα αναμένεται να φτάσουν και αγρότες από χωριά της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσε χθες ότι η χθεσινή κινητοποίηση είχε ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών, σημειώνοντας πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό με στήσιμο μπλόκων.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματός τους εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες και την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται κατά 100% η παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα είναι και οι αγρότες στη Μακεδονία. Χθες συγκεντρώθηκαν δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους στα Κουφάλια, στη Θέρμη και την πλατεία της Επανομής, αντιδρώντας στο αυξημένο κόστος παραγωγής, και στις αυξήσεις των τιμών των γεωργικών εφοδίων και της ηλεκτρικής ενέργειας. Και αυτοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με μπλόκα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα