«Ο Πολυχρονόπουλος είχε τσεπώσει (και) δωρεά 140.000 ευρώ»

Νέα αποκάλυψη-σοκ πρώην εθελοντή για τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον ιδρυτή του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ατομα που πρόσφεραν εθελοντική εργασία στην Κοινωνική Κουζίνα «καίνε» τον επικεφαλής της, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι… «είχε τσεπώσει 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικανό»!

Οπως είπε ο κ. Γιώργος, ο οποίος ήταν εθελοντής στον «Αλλον Ανθρωπο» επί έναν χρόνο, τα χρήματα από τη συγκεκριμένη δωρεά προορίζονταν για την πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών ανθρώπων που είχαν ανάγκη, όπως ο ίδιος. Ωστόσο, ουδείς πήρε έστω ένα… σεντ!

«Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και έπρεπε να κάνω τον εθελοντή για να μου δίνουν τρόφιμα. Οταν ήρθε ο Ελληνοαμερικανός και με ρώτησε τα προβλήματά μου, μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον “Αλλον Ανθρωπο” είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την Κοινωνική Κουζίνα. Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεργάτες και άτομα από τον οικογενειακό κύκλο του Πολυχρονόπουλου μοιράζονταν τα χρήματα και τα τρόφιμα που έφταναν στην Κουζίνα από το υστέρημα απλών πολιτών. «Μας έλεγαν να μη δίνουμε τίποτα σε κανέναν. Το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας. Με όποιον δεν άκουγε αυτά που ήθελε ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει. Αναφορικά με τα χρήματα, παρουσίαζαν κάποια κουτιά σε διάφορα μαγαζιά και αυτά που μαζεύονταν, όταν τα έφερναν στην Κοινωνική Κουζίνα, τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν στην Κοινωνική Κουζίνα και σταματούσε εκεί…» είπε ο κ. Γιώργος. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι άτομα από την Κοινωνική Κουζίνα έκαναν λογαριασμό 7.500 ευρώ στα… μπουζούκια!

«Εστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Οταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και, επειδή έχω παιδιά, φοβόμουν μη συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια» τόνισε ο πρώην εθελοντής. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος είχε εθισμό στον τζόγο: «Εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Εχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού ο λογαριασμός είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα “πατήματά” του ήταν άνω των 2 ευρώ».

Χαρτονομίσματα

Αλλο άτομο που εργαζόταν εθελοντικά στην Κοινωνική Κουζίνα κατήγγειλε ότι ο ιδρυτής της κρατούσε τα χαρτονομίσματα που συγκεντρώνονταν από τα κουτιά του «Αλλου Ανθρώπου» και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πολυχρονόπουλος ήταν «άρρωστος» με τον τζόγο: «Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι (σ.σ.: με τον τζόγο). Εχουν γυρίσει όλα τα καζίνα στην Αθήνα, και στην επαρχία περισσότερο, για να μη φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και στο Αιγάλεω. Επαιζε φρουτάκια, παρά χαρτιά και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα επτάρια» είπε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο «Αλλος Ανθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε προτείνει και στον ίδιο να δώσει τον αριθμό λογαριασμού του για να μπαίνουν σε αυτόν χρήματα από χορηγίες: «Μου είχε πει: “Αν είσαι καθαρός, να βάλουμε τον λογαριασμό σου στη σελίδα στο facebook και εσύ θα βγάζεις το μερίδιό σου” και εγώ δεν δέχτηκα επειδή πονηρεύτηκα…» κατέληξε.


«Υπάρχουν δηλώσεις από ανθρώπους που κρύβονται»

«Πράγματι χρησιμοποιούσε λογαριασμούς ανθρώπων εμπιστοσύνης του που δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταχραστούν. Δεν έχει εισοδήματα από εργασία ή αποταμίευση. Ολη η απασχόλησή του ήταν στον “Αλλον Ανθρωπο”. Εκεί ζούσε» δήλωσε ο εκ των συνηγόρων του επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας Αλέξανδρος Κατσιφός με αφορμή τις καταγγελίες που βλέπουν το φως. Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν ανώνυμες δηλώσεις σε βάρος του εντολέα του από ανθρώπους που κρύβονται και όχι επώνυμες καταγγελίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα