Το Ισλαμικό Κράτος και οι οπαδοί της 17Ν

Η τρομοκρατία μπορεί σε κάθε χώρα να εκκινεί από άλλες βάσεις και να δρα με διαφορετική μεθοδολογία, αλλά, σε γενικές γραμμές, είναι ενιαία. Το Ισλαμικό Κράτος και οι Ταλιμπάν δεν διαφέρουν από τη 17 Νοέμβρη και τις λοιπές τρομοκρατικές γκρούπες. Δεν είναι μόνο ο εθισμός στη βία και την αφαίρεση ζωής αθώων ανθρώπων, που ενώνουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και η πηγαία, ενστικτώδης αντιπάθεια στον πολιτισμό.

Οι Ταλιμπάν τίναξαν στον αέρα όσα αγάλματα και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μνημεία βρήκαν στον δρόμο τους στο Αφγανιστάν, το Ισλαμικό Κράτος διέλυσε όλες τις αρχαιότητες που εντόπισε στις περιοχές που καταλάμβανε και οι οπαδοί του Κουφοντίνα επιτέθηκαν στο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι!

Κακά τα ψέματα. όσοι στοιχήθηκαν πίσω από το πανό «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τους θεσμούς. Δεν κόπτονται για τη δημοκρατία. Είναι οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας συμβολοποιεί τις ιδέες και τις εμμονές τους.

Η «δημοκρατία» με σειρά από άρθρα της έχει αναφερθεί στο ζήτημα και έχει επισημάνει τον κίνδυνο να πεθάνει ο τρομοκράτης στην προσπάθειά του να αποσπάσει από το κράτος ό,τι επιθυμεί, και αυτό να λειτουργήσει θετικά για τον χώρο του εξτρεμισμού. Το περιθώριο τρέφεται με κίβδηλους ήρωες, που πέθαναν την ώρα του «αγώνα». Ο Κουφοντίνας που πεθαίνει στην απεργία πείνας θα εξυπηρετήσει αυτή την επιδίωξη του παρακρατικού περιθωρίου.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα το περιθώριο βρίσκεται στο προσκήνιο της εξουσίας. Αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση από τη στάση υπέρ του Κουφοντίνα (και όχι υπέρ του πολιτεύματος) που κρατούν κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ του πρώην υπουργού Δρίτσα με τις άθλιες φιλοτρομοκρατικές δηλώσεις του.

Στο σκηνικό του παραλόγου, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι θεατής. Αναρχικοί κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων στον δρόμο μην τυχόν και πετύχουν αστυνομικό, οι οπαδοί της 17 Νοέμβρη διαδηλώνουν καθημερινά στις πόλεις της Ελλάδας σε εκδηλώσεις υπερμετάδοσης του κορονοϊού και οι υπουργοί καμαρώνουν όποτε στέλνουν περιπολικά σε ιερούς ναούς για να συλλάβουν πιστούς που μεταλαμβάνουν τη θεία κοινωνία. Παρακμή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα