Η μεγάλη γιορτή του κομματισμού

Όλες οι αρρώστιες που κατατρώγουν τα σωθικά της πατρίδας και του λαού ξεκινούν από το ψέμα, αφού σε έδαφος αληθείας τα ζιζάνια της παρακμής δεν μπορούν να φυτρώσουν. Η κομματοκρατία, η αγιάτρευτη μάστιγα του συλλογικού βίου της χώρας, είναι ταυτισμένη με το ψέμα. Διασπά τον λαό πάνω σε εικονικές και προσχηματικές συγκρούσεις, ενώ η ίδια στα ουσιώδη είναι ενωμένη και τρώει από τα… έτοιμα.

Σήμερα, που είναι 1η Απριλίου, ο νους των περισσοτέρων πηγαίνει στις… φάρσες, στα αθώα ψέματα που λένε φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι μεταξύ τους, τηρώντας ένα έθιμο, το οποίο, φυσικά, καλό θα ήταν να ατονήσει κάποτε και να λησμονηθεί. Ψέματα δεν πρέπει να λέγονται ούτε στα σοβαρά ούτε για αστείο.

Ωστόσο, στον μικρόκοσμο των κομμάτων, η ψευδολογία δεν είναι έθιμο, το οποίο τηρείται άπαξ κατ’ έτος, αλλά το οξυγόνο που αναπνέει ο Μολώχ της παρακμής.

Αν αναλογιστούν οι Έλληνες τι είδους συνθήματα και εξαγγελίες έχουν ακούσει τις παρελθούσες δεκαετίες από ηγέτες, ηγετίσκους και κομματανθρώπους, θα συνειδητοποιήσουν την έκταση της ψευδολογίας και την επιβλαβή επίδρασή της στην καθημερινότητά μας. Έχουμε ακούσει το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν», μας μίλησαν για «εκσυγχρονισμό», για «σκίσιμο του Μνημονίου», για «σύσταση μίας και μόνης εξεταστικής για το Μνημόνιο», για «φως στην άκρη του τούνελ», για «σοσιαλισμούς» και άλλα απίθανα ων ουκ έστιν αριθμός.

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω είναι ένα κράτος δυνάστης, που χρεώνει χρυσάφι τους πολίτες για να προσφέρει κάρβουνο, μείωση του πληθυσμού της χώρας, εποικισμός από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς, ξενοκρατία συνδυασμένη με αναξιοκρατία, οικονομική ύφεση, ανεργία, ανύπαρκτοι θεσμοί, πλουτισμός των ολίγων και εξαθλίωση των πολλών, και άτακτη πολιτισμική υποχώρηση ενός πάλαι ποτέ καλλιεργημένου έθνους.

Και, μέσα στον βούρκο των ψεμάτων που συμβολίζει η Πρωταπριλιά, η μεγάλη γιορτή της κομματοκρατίας, υπάρχει και το ατόφιο χρυσάφι του αληθινού εθνικού αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου μια χούφτα παλικάρια υπό τον Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό Διγενή, πολέμησαν για να λευτερώσουν την Κύπρο από τους Αγγλους και να την ενώσουν με την Ελλάδα μας.

Σε αυτή την Πρωταπριλιά πρέπει τιμή…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα