Κούφια λόγια στις προκλήσεις

Ο Ερντογάν αποφάσισε και το ανδρείκελό του στα Κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε το σχέδιο μερικού ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Η απόφαση Ερντογάν, η οποία υποτίθεται ότι λήφθηκε από τον Τατάρ, θα εφαρμοστεί με την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης. Η Αμμόχωστος θα «ανοίξει» σε ποσοστό… 3,5% και οι Ελληνοκύπριοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την «ευκαιρία» να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις σε επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος.

Ουσιαστικά επιδιώκεται η έμμεση αλλά σαφής αναγνώριση των Κατεχομένων και μάλιστα με τις υπογραφές των Ελληνοκυπρίων που θα πέσουν στην παγίδα να ζητήσουν πίσω τα κλεμμένα από επιτροπή που «στήθηκε» από το τουρκικό κράτος, την ίδια τη μαφιόζικη συμμορία που έστειλε τον «Αττίλα 1 και 2» στην Κύπρο!

Η «δημοκρατία» επισήμανε στο χθεσινό σημείωμά της την εναγώνια προσπάθεια της Τουρκίας να ντύσει με ευρωπαϊκό φράκο τα ράκη του ψευδοκράτους, και αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώθηκε με τις δηλώσεις Ερντογάν και Τατάρ. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η μηδενική αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ουδέτερος παρατηρητής, ο οποίος δεν επιθυμεί να κάνει κάτι περισσότερο από άνευ σημασίας δηλώσεις.

Οι επανειλημμένες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και οι ευθείες επιθέσεις της εναντίον του Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού δεν απαντώνται με λόγια. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε μια σειρά από ενέργειες, τότε όχι μόνο ενθαρρύνεται η περαιτέρω κλιμάκωση των ενεργειών του εχθρού, αλλά θα φτάσουμε σε σημείο να μας χλευάζει κιόλας για τη δειλία και την ανημπόρια των κυβερνώντων.

Η κυβέρνηση, αντί να ζητάει από την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, θα μπορούσε άμεσα να δηλώσει ότι θα θέτει μέχρι νεωτέρας βέτο και στο τελευταίο ευρώ που λαμβάνει η γείτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει άμεσα και να ακολουθήσει σειρά ανάλογων ενεργειών. Όμως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε καν σκέψη για πολιτική ουσίας στα εθνικά ζητήματα. Μόνο κούφια λόγια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα