Η μεγαλοσύνη θέλει αλήθεια

Η πατρίδα μας πάσχει από το σκοτάδι. Υποφέρει από την αδιαφάνεια. Το χτικιό της σιωπής τρώει τις σάρκες του έθνους. Το σαράκι της συνενοχής υπονομεύει τα θεμέλια των θεσμών και του κράτους. Ακόμα και στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού, το πρώτο για το οποίο μερίμνησε η κυβέρνηση, υιοθετώντας μια ξεκάθαρα τριτοκοσμική πρακτική, ήταν το κουκούλωμα, το φίμωμα της αντίθετης άποψης, η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης, η θεσμοθέτηση του ανέλεγκτου και ακαταδίωκτου όσων έλαβαν και λαμβάνουν αποφάσεις για την πανδημία.

Η μεγαλοσύνη των προσώπων, των δομών και των συλλογικοτήτων προϋποθέτει διαφάνεια, λογοδοσία και αλήθεια, και εδώ οι κυβερνώντες, οι «ειδικοί» και οι συστημικοί «παπαγάλοι» αποδείχθηκαν απίστευτα μικροί.

Η «δημοκρατία» είναι μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα. Επιμένει στην εξονυχιστική εξέταση των δεδομένων, στην παρουσίαση όλων των απόψεων, στην έρευνα και τη διασταύρωση των στοιχείων. Η εφημερίδα μας έδωσε βήμα σε όλους και σε όσους αναπαρήγαγαν την «κυρίαρχη» άποψη και στους «αιρετικούς». Είμαστε ενημερωτικό μέσο που δεν χειραγωγεί τους αναγνώστες του, εμπιστεύεται την κρίση τους και αφήνει την τελική κρίση σε εκείνους. Σε αυτό, η γραμμή μας τηρείται ευλαβικά και στο ζήτημα της πανδημίας και σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Σήμερα, η «δημοκρατία» παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα κάτι που είναι διαθέσιμο και ανοιχτό σε όλους, αλλά επιλέγουν να αποσιωπούν τα κατεστημένα ΜΜΕ, που είναι προσδεδεμένα σε μια οικογενειοκρατική εξουσιαστική δομή τριτοκοσμικού τύπου. Πρόκειται για τμήμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια που συγκάλεσε ο FDA, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων. Θέμα ήταν η σκοπιμότητα χορήγησης ή μη άδειας για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σήμερα στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας, «η συνεδρίαση προβλήθηκε στο ΥouΤube, προκειμένου να μπορέσει να την παρακολουθήσει κάθε πολίτης. Κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν και θέσεις που στη σημερινή Ελλάδα θα σήκωναν… φυλάκιση, λόγω της αμφισβήτησης στα εμβόλια».

Στις ΗΠΑ η δημοκρατία λειτουργεί. Και η χώρα αυτή είναι μεγάλη. Εδώ το καθεστώς τρέμει τη διαφάνεια και την αντίθετη άποψη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα