Τα τουρκοσίριαλ είναι πολεμικά όπλα

Η «δημοκρατία», από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της, δεν έχει σταματήσει να αναφέρεται στον ύπουλο προπαγανδιστικό ρόλο των τουρκοσίριαλ, τα οποία εξοικειώνουν τον λαό μας με τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τις γεωπολιτικές αξιώσεις της Τουρκίας, αλλά και την εξωραϊσμένη εκδοχή του ποινικού της μητρώου, το οποίο -κακώς- αποκαλείται Ιστορία.

Η προβολή, η διαφήμιση, η εμπορική εκμετάλλευση και η συμμετοχή -με οποιονδήποτε τρόπο- στα τουρκοσίριαλ ουσιαστικά αποτελούν επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Όλα αυτά δεν είναι μια άποψη της εφημερίδας μας για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα μπορούσε να απέχει από την αλήθεια, αλλά η πραγματικότητα, την οποία παραδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην τελετή απονομής των Μεγάλων Βραβείων της τουρκικής προεδρίας για τον πολιτισμό και τις τέχνες, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, είπε: «Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία, η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Όταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ. […] Μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές».

Αυτή τη σιωπηλή διείσδυση της Τουρκίας στα ελληνικά σπίτια μόνο η «δημοκρατία» και λίγες ανεξάρτητες και εθνικά σκεπτόμενες φωνές είχαν την τόλμη να καταγγείλουν. Φυσικά, η υδροκέφαλη, πολυέξοδη και ανώφελη για τον λαό και την πατρίδα «ανεξάρτητη» Αρχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεν ασχολήθηκε με τον πολιτισμικό πόλεμο, τον οποίο καθημερινά διεξάγει εναντίον μας η γειτονική χώρα.

Είναι υποχρέωση των Ελλήνων να αναχαιτίσουν αυτού του είδους τις επιθετικές ενέργειες. Να πάψουν να παρακολουθούν τα τουρκοσίριαλ, να διαφημίζουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτά και να εμπιστεύονται τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τα προβάλλουν. Τα τουρκοσίριαλ είναι πολεμικά όπλα και όσοι τα χειρίζονται και ευνοούνται από αυτά είναι συνεργάτες του εχθρού.

Μετά την ομολογία Ερντογάν ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι… δεν γνώριζε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα