Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε όλες τις συναντήσεις που καθορίζουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν τα κράτη-μέλη της και απλώς υπερθεματίζει σε όσα προτείνουν οι «μεγάλοι» (κυρίως η Γερμανία και δευτερευόντως η Γαλλία).

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αναλαμβάνουν ρόλο… κλακαδόρων της Γερμανίας και της Γαλλίας, καμώνονται τους ζηλωτές ευρωπαϊστές και απλώς ανακοινώνουν στους Ελληνες τα μέτρα που θέλουν οι ξένοι. Δεν διεκδικούν, δεν συγκρούονται, δεν απειλούν με βέτο, δεν εξασφαλίζουν οποιοδήποτε χειροπιαστό πολιτικό κέρδος για την πατρίδα και τον λαό.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που έγινε τον Μάρτιο η Ισπανία και η Πορτογαλία κατόρθωσαν να λάβουν μια εξαίρεση από την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτή η εξαίρεση θα τους επέτρεπε να πάρουν μέτρα (σε εθνικό επίπεδο) ώστε να μειώσουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Χθες γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις της Ε.Ε. να εξαιρέσει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από την υποχρέωση της επιβολής εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία – κάτι που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Ενωση στο πλαίσιο ενός νέου «πακέτου κυρώσεων» στη χώρα του Βλ. Πούτιν.

Φυσικά, η εξήγηση για την «απλοχεριά» της Ε.Ε. απέναντι στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία δεν είναι το γεγονός ότι αυτές οι δύο χώρες εξαρτώνται περισσότερο από άλλες από το ρωσικό πετρέλαιο. Απλώς απείλησαν με βέτο την απόφαση της Ε.Ε. και η «ισχυρή Ευρώπη» υποχώρησε με χαρακτηριστική ευκολία.

Άλλες χώρες επιτυγχάνουν στόχους στην Ε.Ε. οι οποίοι από τους δικούς μας «αρίστους» θεωρούνται ανέφικτοι. Αυτό δείχνει πόσο λίγοι, ανεπαρκείς και απρόθυμοι να αγωνιστούν για την Ελλάδα είναι οι πολιτικοί που βαστούν τα ηνία της εξουσίας στα χέρια τους.

Το μόνο πράγμα που κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι να βρει μια θεσούλα για τον γιο του στο γραφείο του Ισπανού ευρωβουλευτή Εστέμπαν Γκονζάλες Πονς. Δεν το λες και εθνική επιτυχία το ατομικό… βόλεμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα