Τι λησμονεί ο κ. Τσιόδρας

Οι εξουσιαστές και οι άμεσοι συνεργάτες τους αρνούνται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να ζητήσουν συγγνώμη από όλους όσοι ζημιώθηκαν από αυτά.

Τρανό παράδειγμα των προαναφερθέντων, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 Σωτήρης Τσιόδρας. Σε ομιλία του σε ημερίδα για τις πανδημίες και την αντιμετώπισή τους είπε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν αποτύχαμε γιατί έφυγα εγώ από το προσκήνιο ή γιατί βγήκαν όλοι οι άλλοι. Πιστεύω ότι αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και αρχίσαμε να πιστεύουμε στις ιδεοληψίες μας».

Αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 33.000 νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα, θα φάνταζε σχεδόν κωμική η προσχηματική απορία του κ. Τσιόδρα για το αίτιο της αποτυχίας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την οποία αποδίδει στην… απουσία του από το προσκήνιο. Όμως, αυτή η απροκάλυπτη επίδειξη φιλαυτίας ύστερα από τόσο θανατικό είναι εξοργιστική.

Ο κ. Τσιόδρας, πέρα από την απουσία του από το προσκήνιο, «χρεώνει» την αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην… επικοινωνία. Λες και οι Ελληνες συμμετείχαν σε κάποιο ριάλιτι ή σε εκπομπή που δεν πήγε καλά σε ποσοστά τηλεθέασης. Ο κ. Τσιόδρας λησμόνησε να αναφερθεί στο μείζον ζήτημα των εμβολίων, στο αν λειτούργησαν ή όχι, αν έγιναν δοκιμές για την επιτυχία τους στη μετάδοση του Covid-19 (ενώ πρόσφατη είναι η παραδοχή διευθυντικού στελέχους της Pfizer ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο μέχρι να βγουν στην αγορά τα εμβόλια της εταιρίας της).

Ο κ. Τσιόδρας λησμόνησε να αναφερθεί στον δικό του ρόλο, όταν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε προτείνει να κλείσουν ακόμα και τα περίπτερα, να απαγορευθούν το κολύμπι, το ψάρεμα και το κυνήγι, και να μασκοφορεθούν, υπό την απειλή προστίμου, ακόμα και οι μοναχικοί περιπατητές στα δάση, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε… αμάσκωτος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα με παρέα και κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας.

Ο κ. Τσιόδρας νομίζει ότι οι Ελληνες λησμόνησαν τα έργα και τις ημέρες του. Σφάλλει. Η καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα δεν είναι εύκολο να λησμονηθεί και δεν παραγράφεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα