Τιμή στους ήρωες των Δεκεμβριανών

Το ΚΚΕ αιματοκύλισε την πατρίδα, αποπειράθηκε να κάνει την Ελλάδα υποπόδιο του Στάλιν, να μετατρέψει τους Ελληνες σε Σοβιετικούς πολίτες και να σβήσει μια κι έξω το έθνος μας από τον παγκόσμιο χάρτη. Οι κομμουνιστές, που μόνο δυστυχία και ένδεια άφησαν στο πέρασμά τους σε όσες χώρες είχαν την ατυχία να υποστούν την εφαρμογή της ιδεολογίας τους, δοκίμασαν την τύχη τους και στην Ελλάδα – και, ευτυχώς για τη χώρα μας και συνολικά την Ευρώπη, συνετρίβησαν.

Η «αντίσταση» του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της Κατοχής δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια… προπόνηση για την κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Οι «αντιστασιακές» ενέργειες πραγματοποιούνταν μάλιστα με τέτοιον τρόπο ώστε δεν προέκυπτε ουσιαστικό στρατιωτικό αποτέλεσμα. Μόνο βαριά αντίποινα των Γερμανών σε βάρος αμάχων… πέτυχαν οι ένοπλες ομάδες των κομμουνιστών.

Η απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην Ελλάδα από το ΚΚΕ έλαβε χώρα τέτοιες μέρες πριν από 78 χρόνια. Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1944, η ψυχική ανάταση, η εθνική υπερηφάνεια, η ανακούφιση και η έκρηξη χαράς που ένιωσε ο λαός μας για τον τερματισμό της γερμανικής κατοχής μετετράπησαν σε θρήνο και συμφορά. Οι ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ στασίασαν και προσπάθησαν εξ εφόδου να καταλάβουν την Αθήνα και να αντικαταστήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση με ανδρείκελα της Μόσχας. Βρήκαν απέναντί τους λιγοστούς, αλλά διαλεχτούς Ελληνες μαχητές (της Ταξιαρχίας Ρίμινι, της Βασιλικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας), καθώς και στρατιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία.

Οι συνθήκες για το στρατόπεδο της ελευθερίας και της δημοκρατίας ήταν αντίξοες, αλλά το ΚΚΕ, παρά τη φρικτή εκστρατεία κατατρομοκράτησης των Αθηναίων και τις εκατόμβες θυμάτων που προκάλεσε, ηττήθηκε ακριβώς επειδή δεν διέθετε λαϊκό έρεισμα. Οποιος χρησιμοποιεί τον φόνο, τη βία και τον φόβο ως βασικά προπαγανδιστικά εργαλεία γίνεται ανεκτός μόνο όταν έχει την εξουσία. Οταν τη διεκδικεί θα βρει απέναντί του τους πάντες.

Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την εγκληματική δράση των συμμοριών που επεδίωκαν να επιβάλουν τυραννικό καθεστώς και τις χιλιάδες των θυμάτων τους. Τα Δεκεμβριανά διήρκεσαν λίγο περισσότερο από έναν μήνα και οι νεκροί ήταν περισσότεροι από εκείνους του Ελληνοϊταλικού Πολέμου! Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, οι δολοφονημένοι αιχμάλωτοι και άμαχοι από τις ένοπλες ομάδες του ΚΚΕ υπολογίζονται σε 46.985!

Έχοντας δει, λοιπόν, σε ποιο σημείο δολοφονικής μανίας και απανθρωπιάς μπορούσαν να φτάσουν οι οπαδοί αυτής της ιδεολογίας δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς πολεμιστές της μάχης των Αθηνών.

Στους ήρωες των Δεκεμβριανών που κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη αξίζει κάθε τιμή και αναγνώριση της προσφοράς τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα