Παντελώς ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έχει σημειώσει τις χειρότερες επιδόσεις στην πραγματική ζωή, αλλά εξαιρετικές στις στατιστικές που δημοσιοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου του. Επί των ημερών του αποδεικνύεται παρακινδυνευμένη επιλογή να πάει κάποιος σε καφετέρια, διότι μπορεί εύκολα να χάσει τη ζωή του.

Ο λόγος γίνεται για τη δολοφονική επίθεση αλβανικής συμμορίας σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των μαφιόζων ένας 37χρονος που είχε πάει εκεί για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα. Ενας άνθρωπος της βιοπάλης αποτέλεσε «παράπλευρη απώλεια» του πολέμου που έχουν κηρύξει μεταξύ τους οι συμμορίες οι οποίες λυμαίνονται τη χώρα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με αυτό το περιστατικό, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες «γάζωσαν», πυροβολώντας με τυφέκιο καλάσνικοφ, σπίτι στη Μάνδρα Αττικής. Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να προκληθούν ζημιές σε οικίες και καταστήματα. Τον Δεκέμβριο του 2022 έγινε δολοφονική επίθεση σε καφετέρια στην πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου δύο άτομα έπεσαν νεκρά και κινδύνευσαν δεκάδες άλλα.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και σε πολλές πόλεις και χωριά στην περιφέρεια η εγκληματικότητα καλπάζει. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ψηφίστηκε από τους Ελληνες και για να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη στη χώρα, όχι μόνο δεν έχει βελτιώσει την κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, αλλά την έχει επιδεινώσει.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τα έχει θαλασσώσει στο υπουργείο του και, ενώ ομιλεί κάθε τόσο επί παντός επιστητού, δεν έχει δώσει ακόμα πειστικές απαντήσεις για το μείζον ζήτημα της δέσμευσης έξι αστυνομικών οι οποίοι, όπως καταγγέλθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2022 από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, φυλάνε το άδειο εξοχικό του στη Μάνη!

Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ευθύνεται μόνο για τις απαντήσεις που αποφεύγει να δώσει σε ζητήματα τα οποία τον αφορούν προσωπικά, αλλά και για την οικτρή κατάσταση της δημόσιας τάξης στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα