Κουκούλωμα για τα Τέμπη

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ρίχνει νερό στον μύλο της συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να συμφωνήσει με την πρόταση του ΚΚΕ, διότι η διατύπωσή της εξασφαλίζει τη διάχυση των ευθυνών σε βάθος δεκαετιών!

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ προτείνει η διερεύνηση της υπόθεσης να αρχίζει από το 1997! Τότε, όπως σημειώνεται στην προαναφερθείσα πρόταση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «προχώρησε στην προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας με την κοινοτική, εισάγοντας στο Εθνικό Δίκαιο τις ευρωπαϊκές Οδηγίες 91/440, 95/18 και 95/19».

Δηλαδή, το ΚΚΕ εξομοιώνει την εφαρμογή των ευρωενωσιακών πολιτικών που έγινε πριν από τρεις δεκαετίες με την αναξιοκρατία και τον διορισμό ακατάλληλου για τη θέση σταθμάρχη, καθώς και την αμέλεια για την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ανοχή στις κλοπές τροχαίου υλικού που επέδειξαν την παρελθούσα τετραετία οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Οταν «απλώνεται» πολύ πίσω στον χρόνο μια υπόθεση με 57 νεκρούς και πολύ περισσότερους σοβαρά τραυματισμένους, τότε μηδενίζονται οι ευθύνες των πραγματικών φυσικών και ηθικών αυτουργών. Οποτεδήποτε αποδίδονται ευθύνες σε πάρα πολλούς είθισται ουδείς να τιμωρείται. 

Πέρα, ωστόσο, από τα προσχήματα και τις ανάρμοστες σχέσεις με το ΚΚΕ υπάρχει η πραγματική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δυστύχημα – κι αυτή εκφράστηκε με τα λόγια του Αδωνη Γεωργιάδη που λέει ότι ουδείς ασχολείται με τα Τέμπη, αρκεί να βρει δουλειά και να γεμίσει το στομάχι του. Κι επειδή κατά την άποψη Αδωνη Γεωργιάδη «ουδείς ασχολείται» θα γίνει και μια χαοτική εξεταστική για να καταλήξει σε γενικόλογο πόρισμα που θα αθωώνει την κυβέρνηση. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόγεια και πάντοτε… «χειρουργική» εξυπηρέτηση των πολιτικών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος εξασφαλίζει στο ΚΚΕ την ιδιότυπη φορολογική «ασυλία» την οποία έχει. Είναι το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που δηλώνει ότι παραβιάζει τον νόμο για τη διαφάνεια σχετικά με τη χρηματοδότησή του και, αντί να παγώσει κάθε κρατική επιχορήγηση, δέχεται πρόστιμα-χάδι για τα μάτια του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα