Σόιμπλε: «Πονάω όταν με εμφανίζουν ως Χίτλερ, αλλά έμαθα να ζω με αυτό»!

Προκαλεί πάλι ο αρχιτέκτονας των μνημονίων. Τώρα λέει ότι τον ενοχλεί όταν τον απεικονίζουν ως σύγχρονο Χίτλερ

Σε μια συνέντευξη ποταμό, ο πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου και πρώην «τσάρος» της γερμανικής (και όχι μόνο) οικονομίας «ολίσθησε» σε ένα απίστευτο, υποκριτικό ντελίριο, λέγοντας ότι… πονάει να βλέπει να τον απεικονίζουν ως Χίτλερ της σύγχρονης Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον άνθρωπο που από τη θέση του ισχυρότερου υπουργού Οικονομικών της Ε.Ε. επέβαλε με το «έτσι θέλω» και δίχως καμιά ευαισθησία απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο. «Συναισθανόμουν πάντα τους άλλους στην Ευρώπη» δεν δίστασε να δηλώσει στο περιοδικό «Der Spiegel», όμως έκανε γρήγορα σαφές ότι η… ενσυναίσθησή του δεν φτάνει ως το σημείο που απαιτείται ώστε να ταχθεί υπέρ των ευρωομολόγων σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ενωση.

«Δεδομένης της Ιστορίας μας, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να έχουμε καλές σχέσεις με τους Ευρωπαίους γείτονές μας. Το πετύχαμε αρκετά καλά μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Παρεμπιπτόντως, είχα πάντα μεγάλη ενσυναίσθηση για τους άλλους στην Ευρώπη. Έλεγα πάντα: Δεν θέλω πρώτα να ρωτήσω τι είναι καλό για τη Γερμανία, αλλά να συζητήσω για το ποια πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη» δήλωσε, ξεχνώντας προφανώς ότι το τέλος του Β’ Π.Π. βρήκε την Ευρώπη να δείχνει αλληλεγγύη προς τη Γερμανία και όχι το αντίστροφο.

Την ίδια αλληλεγγύη που προσωπικά και εν πλήρη συνειδήσει επέλεγε να στερεί ο ίδιος από τις χώρες της Ε.Ε. οι οποίες υπέφεραν κατά την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2009. Ερωτηθείς μάλιστα για τα συναισθήματα που του προκάλεσαν οι αφίσες που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης και τον παρουσίαζαν ως Χίτλερ, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να δηλώσει πληγωμένος, κάνοντας βέβαια σαφές ότι «οφείλει κανείς να μάθει να ζει με αυτό».

Με περίσσιο θράσος μάλιστα είπε: «Φυσικά και θα ήταν ωραίο να απολάμβανα υψηλή δημοφιλία στη Βραζιλία, αλλά δεν με ψήφισαν οι Βραζιλιάνοι. Έχω ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους μου». «Κατά τη διάρκεια της κρίσης έλαβα πολλές επιστολές από την Ελλάδα που έλεγαν “γνωρίζουμε ότι υπαίτιος δεν είστε εσείς, αλλά η κυβέρνησή μας”» ενημέρωσε, τέλος, σε δραματικό τόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα