Κωμωδία! Ο Ερντογάν ανακοίνωσε εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Την ώρα που οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού είναι αλματώδεις από τις βιομηχανίες-κολοσσούς στον χώρο του φαρμάκου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε, προκειμένου να… κλέψει λίγη δόξα, να κάνει λόγο για τουρκικό εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο μάλιστα «έταξε» να είναι έτοιμο έως τον Απρίλιο. Ο Ερντογάν, μιλώντας στα μέλη του κόμματός του, ανακοίνωσε ότι το πανεπιστήμιο του Ερσιγές βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με τις κλινικές δοκιμές της φάσης 1 του εμβολίου, που ονομάστηκε ERUCOV-VAC.

«Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Τι και αν στις δοκιμές αυτές λαμβάνουν μέρος μόλις 44 άτομα; Ο Ερντογάν καταχειροκροτήθηκε από το κομματικό κοινό του.

Βέβαια, λίγα λεπτά αργότερα επισήμανε εμφατικά ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των εμβολίων στις ΗΠΑ, στην Κίνα, στη Ρωσία και την Ευρώπη και έχει ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένες από αυτές. «Ελπίζουμε να δώσουμε τις πρώτες λήψεις των εμβολίων έως το τέλος αυτού του μήνα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα