Η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο σε κλίμα συγκίνησης

Ύστατο χαίρε με τον ελληνικό σταυρό

Το τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο είπε το απόγευμα του Σαββάτου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η βασιλική οικογένεια, με μια εντυπωσιακή τελετή, αν και σε περιορισμένη σύνθεση μόλις 30 ατόμων εξαιτίας των μέτρων που έχει επιβάλει η πανδημία.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος επί επτά δεκαετίες περπατούσε πάντοτε δυο βήματα πίσω από την Ελισάβετ, πήρε για πρώτη φορά «προβάδισμα» οδηγούμενος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ πάνω σε ένα πράσινο στρατιωτικό Land Rover, με την αγαπημένη του «Λίλιμπετ» να ακολουθεί το φέρετρο μέσα από τη βασιλική Bentley. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από τον ελληνικό σταυρό, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μαουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του οίκου της Δανίας, ενώ πάνω του ήταν τοποθετημένο το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του.

Βγαίνοντας από το αμάξι, η πάντα αγέρωχη βασίλισσα έμοιαζε καταβεβλημένη, δυσκολευόμενη ακόμα και να σταθεί όρθια. Κατά την είσοδό της στον ναό, κοντοστάθηκε κοιτάζοντας πίσω της τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, γεγονός που, σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Τζούντι Τζέιμς, έδειχνε «ότι είχε ανάγκη υποστήριξης». Από τη στιγμή που κάθισε ολομόναχη στη θέση της, σε μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ελάχιστες ήταν οι φορές που σήκωσε το κεφάλι της. Σημάδια «ανεξέλεγκτης θλίψης», σύμφωνα με την Τζέιμς, έδειχνε και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος από την αρχή της πομπής μέχρι τη λήξη της λειτουργίας είχε συνεχώς υγρά, κατακόκκινα μάτια.

Μετά τη βασίλισσα, το βλέμμα του κόσμου έπεσε φυσικά πάνω στους Χάρι και Ουίλιαμ, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο και αφότου ο Χάρι είχε αποκαλύψει στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στην Οπρα ότι οι σχέσεις τους είναι τεταμένες. Παρ’ όλα αυτά ο πάγος ανάμεσα στα δύο αδέλφια φάνηκε να λιώνει αμέσως μετά τη λήξη της τελετής, με τη βοήθεια της «ειρηνοποιού» Κέιτ, η οποία φορούσε στον λαιμό της το μαργαριταρένιο περιδέραιο που της είχε χαρίσει η βασίλισσα και που στο παρελθόν είχε φορέσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα