Οι Ταλιμπάν μαστιγώνουν όσους έχουν δυτικά ρούχα!

Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τις εξαγγελίες των Ταλιμπάν πως υπό την εξουσία τους το Αφγανιστάν θα γίνει μια ασφαλής χώρα με ανεκτικότητα για όλους τους πολίτες, μόνο λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Η διάψευση, μάλιστα, έρχεται με τον πιο σκληρό τρόπο, με τους Αφγανούς να ζουν δύσκολες ώρες, υπό τον μόνιμο εκφοβισμό και τη βία του ισλαμιστικού καθεστώτος.

Σε φρικαλέες καταγγελίες προχώρησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μασούντ Ανταραμπί. «Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να κυβερνήσουν τους ανθρώπους τρομοκρατώντας τους, σκοτώνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένους πολίτες. Δεν μπορούν να κυβερνήσουν το έθνος με τέτοιες ενέργειες.

Στο Ανταράμπ πραγματοποιούν αδικαιολόγητες έρευνες σε σπίτια, αιχμαλωτίζουν ανθρώπους χωρίς λόγο και σκοτώνουν αθώους. Οι άνθρωποι πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στη θηριωδία, να προστατεύσουν τη ζωή, την τιμή, την αξιοπρέπειά τους και τις περιουσίες τους» δήλωσε.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ανάρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες διακρίνονται θύματα των Ταλιμπάν, ανάμεσά τους και παιδιά. Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδαν και άλλα βίντεο, στα οποία φαίνονται μαχητές του καθεστώτος να μαστιγώνουν νεαρούς στους δρόμους, επειδή φορούν «δυτικά» ρούχα. Αρκετοί Αφγανοί κατήγγειλαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τους έδειραν και τους μαστίγωσαν μέλη των Ταλιμπάν κατηγορώντας τους για ασέβεια έναντι του Ισλάμ, επειδή δεν φορούσαν την παραδοσιακή φορεσιά.

Σε μία από αυτές τις αναρτήσεις αναφέρεται ότι ένας νεαρός είχε βγει βόλτα με την παρέα του στην Καμπούλ, όταν έπεσαν πάνω σε μια ομάδα μαχητών. Δύο από τους φίλους του ξέφυγαν, αλλά οι υπόλοιποι συνελήφθησαν υπό την απειλή των όπλων και μαστιγώθηκαν καταμεσής του δρόμου.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν είπε στην τοπική εφημερίδα «Etilaatroz» ότι μέχρι στιγμής οι ισλαμιστές δεν έχουν καταλήξει στον ενδυματολογικό κώδικα για τους άνδρες, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ταλιμπάν δεν πρόκειται να επιτρέψουν «δυτικά» ρούχα που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή αφγανική ενδυμασία. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι ένας από τους δημοσιογράφους της ξυλοφορτώθηκε το Σαββατοκύριακο, επειδή δεν φορούσε κελεμπία, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph».

Την ίδια στιγμή στην κοιλάδα του Παντσίρ, βορειοανατολικά της Καμπούλ, αυτοί που αντιστέκονται διαμηνύουν πως δεν θα σταματήσουν τη μάχη. «Δεν τίθεται ζήτημα να σταματήσει η μάχη. Η αντίστασή μας εδώ, στο Πανσίρ, μόλις αρχίζει» είπε ο γιος του διοικητή Αχμεντ Σαχ Μασούντ, επιφανούς ηγέτη της αφγανικής αντίστασης, που δολοφονήθηκε το 2001, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Paris Match».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα