Επαφές CIA και Μοσάντ στην Ντόχα

Οι αρχηγοί των αμερικανικών και των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, της CIA και της Μοσάντ αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ντόχα, με αντικείμενο συζήτησης την επόμενη φάση στις σχέσεις Χαμάς και Ισραήλ.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, αρχηγός της Μοσάντ, ο Ουίλιαμ Μπερνς, αρχηγός της CIA, και ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί, συνομίλησαν στον απόηχο των ανακοινώσεων της διήμερης παράτασης της αρχικής τετραήμερης ανακωχής στην εμπόλεμη Γάζα.

Ολες οι πλευρές αναγνώρισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στην εμπόλεμη Γάζα, με την απελευθέρωση ομήρων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία για έναρξη περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας, όπως δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η Ντόχα ενεργεί για την εφαρμογή «διαρκούς εκεχειρίας» στη Γάζα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το Κατάρ, με πολλά μέλη της ηγεσίας της Χαμάς να έχουν τη βάση τους εκεί, επιδιώκει να ηγείται των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην παλαιστινιακή οργάνωση και στο Ισραήλ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα