Έρευνα δείχνει πως ο μηχανοδηγός του τρένου που συγκρούστηκε και προκάλεσε το θάνατό του την περασμένη Παρασκευή, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το τρένο που έπεσε πίσω από άλλο συρμό στα νότια του Μπέντφορντ, σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, ήταν σταματημένο λόγω βλάβης στο σύστημα αυτόματης προειδοποίησης (AWS).
Το επόμενο τρένο στην ίδια γραμμή πέρασε δύο πορτοκαλί σηματοδότες που προειδοποιούν ότι μπορεί να συνεχίσει, αλλά πρέπει να είναι έτοιμο να σταματήσει στον κόκκινο σηματοδότη, και στη συνέχεια πέρασε και το κόκκινο, όπως δείχνουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας.
Τεχνική ανάλυση από το «μαύρο κουτί» του τρένου δείχνει ότι ο μηχανοδηγός προσπάθησε να φρενάρει περίπου 9 δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, ενώ η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας ήταν 122 χιλιόμετρα/ώρα και στη στιγμή της σύγκρουσης μειώθηκε στα 79 χιλιόμετρα/ώρα. Οι ερευνητές εξετάζουν αν το σύστημα AWS και οι σηματοδότες λειτουργούσαν σωστά, καθώς το AWS ηχεί όταν πλησιάζει σε κόκκινο σηματοδότη και απαιτεί από τον μηχανοδηγό να επιβεβαιώσει την αντίληψή του, κάτι που φαίνεται πως δεν συνέβη.
Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου των μηχανοδηγών, Ντέιβ Καλφ, τόνισε πως είναι κρίσιμο να κατανοηθούν τα αίτια της παράβασης και να αποσαφηνιστεί γιατί το τρένο πέρασε το κόκκινο.
