Εδώ και λίγες μέρες η αυτόματη μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο από το Google Drive για υπολογιστές (Drive for desktop) στο Google Photos έπαψε να υποστηρίζεται.
Η αλλαγή αφορά αποκλειστικά τους χρήστες που είχαν ενεργοποιήσει την επιλογή συγκεκριμένων φακέλων του τοπικού τους συστήματος, ώστε το περιεχόμενό τους να ανεβαίνει αυτόματα στην υπηρεσία φωτογραφιών της Google.
Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως. Aπό τις 15 Ιουνίου 2026 είχε ήδη απενεργοποιηθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων φακέλων backup μέσω του Drive για desktop. Οι υπάρχοντες φάκελοι συνέχισαν να συγχρονίζονται κανονικά έως τις 10 Αυγούστου, οπότε και η λειτουργία τερματίστηκε οριστικά.
Η αλλαγή περιορίζεται στη σύνδεση του Drive για υπολογιστές με το Google Photos. Το ίδιο το Google Drive παραμένει πλήρως λειτουργικό για τον συγχρονισμό και την αποθήκευση αρχείων κάθε τύπου. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ήδη αποθηκευτεί στο Google Photos παραμένουν ασφαλή και προσβάσιμα στη βιβλιοθήκη του χρήστη, μιας και η Google δεν προβαίνει σε καμία διαγραφή παλαιότερων αντιγράφων ασφαλείας.
Το μόνο που αλλάζει είναι η τύχη των νέων αρχείων που βρίσκονται σε φακέλους του υπολογιστή και μέχρι σήμερα ανέβαιναν αυτόματα μέσω του Drive. Για αυτά, η αυτόματη ροή προς το cloud διακόπτεται.
Η Google μεταφέρει πλέον όλη τη διαδικασία backup απευθείας στην πλατφόρμα του Google Photos. Οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν εκ νέου τους φακέλους που επιθυμούν να συγχρονίζονται, χρησιμοποιώντας τη νέα διεπαφή των Φωτογραφιών Google. Μόνο μέσω αυτής θα μπορούν πλέον να διασφαλίσουν ότι οι νέες εικόνες και τα βίντεο από τον υπολογιστή τους θα ανεβαίνουν αυτόματα στο cloud.
