«Εξοικονομώ» με αλλαγές σε Αν. Μακεδονία-Θράκη

Ανοίγει εκ νέου σήμερα η πλατφόρμα. Διάστημα 5 λεπτών από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της

Από τον Β. Παπακωνσταντόπουλο

Με τεχνικές προσαρμογές, για να περιοριστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ανοίγει εκ νέου σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα τού «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Η αρχή γίνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τους ενδιαφερομένους να μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 10 το πρωί μέχρι την εξάντληση των πόρων (74.000.000 ευρώ).

Η λογική «όποιος προλάβει πρόλαβε» παραμένει, καθώς δεν μπορούσε να αλλάξει, τη στιγμή που ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε 9 Περιφέρειες με αυτό το σύστημα, όμως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αξιολόγησε τα ζητήματα που τέθηκαν από το ΤΕΕ και προχώρησε σε κάποιες τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο ομαλή η ροή των αιτήσεων. Ειδικότερα, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ότι ορίζεται διάστημα πέντε λεπτών ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της (στόχος, να μπει «φρένο» στις μαζικές καταθέσεις αιτήσεων). Παράλληλα, βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν την πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά τη συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.

Επίσης, διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο. Μετά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σειρά παίρνουν στις 27 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (προϋπολογισμός 73.500.000 ευρώ) και στις 29 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (130.000.000 ευρώ), ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (προϋπολογισμός 84.000.000 ευρώ) η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2021. Όσον αφορά τις πολυκατοικίες (τύπος Α & Β), η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα