Παράταση έξι μηνών για τις αντιρρήσεις σε δασικούς χάρτες

Παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50% ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι σχετικές προθεσμίες εξέπνεαν το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου και θεωρούνταν ασφυκτικές, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας και των δυσκολιών που απορρέουν από αυτή.

  • Του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

Με την παράταση της υποβολής αντιρρήσεων έως το τέλος του έτους το υπουργείο δίνει τον απαιτούμενο χρόνο και στις αρμόδιες υπηρεσίες του για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών. Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τα οποία έχει αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων η «δ», βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και Γιώργο Αμυρά, ενώ συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά τόσο τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

«Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Μεταξύ αυτών είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%» επισημαίνει το ΥΠΕΝ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα