«Συν-εργασία»: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Δυνατότητα μεταφοράς μετά τις 30 Ιουνίου έως το τέλος του ’21 του υπολοίπου της αδείας του 2020 για όσους τέθηκαν σε αναστολή

Η νέα παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» και η μεταφορά της ετήσιας κανονικής άδειας του 2020 προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, παρατείνεται το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 με αντίστοιχη κάλυψη των εισφορών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση κατά την 31η Μαρτίου 2021.

Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα μεταφοράς μετά την 30ή Ιουνίου του υπολοίπου της αδείας του 2020 για όσους τελούσαν σε αναστολή, και συγκεκριμένα τμηματικά εντός του 2021 και του 2022, έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, ώστε να ασκηθεί το δικαίωμα σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση.

Παρατείνεται η θητεία των οργάνων διοίκησης συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνταξιοδοτικών οργανώσεων, εργοδοτικών οργανώσεων ως την 30ή Οκτωβρίου 2021 (από 30 Ιουνίου 2021), εφόσον δεν έχουν στο μεταξύ μεσολαβήσει αρχαιρεσίες.

Ξεμπλοκάρεται η αποπληρωμή προγραμμάτων επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ έως το 2020, η οποία στηριζόταν σε στοιχεία χορηγούμενα από τον ΕΦΚΑ (ως προς τις εισφορές της επιχείρησης), χρησιμοποιώντας αντί γι’ αυτά τα στοιχεία που αποτυπώνονται στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των επιχειρήσεων. Αίρονται αντικίνητρα για την κατάρτιση με βραχυχρόνια προγράμματα των πρόσφατα εγγεγραμμένων ανέργων, καθώς προβλέπεται πλέον ότι δεν απαιτείται να συντρέχει η προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων τουλάχιστον για τέσσερις μήνες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Επίσης, στην τροπολογία περιλαμβάνονται και δύο ρυθμίσεις που αφορούν θέματα πρόνοιας και επιδοματικής πολιτικής. Ειδικότερα, μετατίθεται χρονικά στο επόμενο σχολικό έτος (2021-2022) η προϋπόθεση συνεπούς φοίτησης του τέκνου για τη χορήγηση επιδομάτων παιδιού, στέγασης, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, λόγω των δυσκολιών που εμφανίστηκαν στον τρέχον σχολικό έτος εξαιτίας της πανδημίας. Τέλος, στο επίδομα αναδοχής προβλέπονται η αναστολή χορήγησης των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων προς τους βιολογικούς γονείς καθ’ όλη τη διάρκεια χορήγησης του επιδόματος αναδοχής, καθώς και η αντίστοιχη προσαύξηση του επιδόματος αναδοχής προς τον ανάδοχο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα