Power Pass: Σκέψεις για «δεύτερη ευκαιρία»

Το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για το Power Pass εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους καταναλωτές υπέβαλαν αιτήσεις οι οποίες περιέχουν λάθη να τα διορθώσουν, ώστε να λάβουν τελικά το επίδομα ρεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τροποποιητικές αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των χρημάτων προς τους δικαιούχους, ωστόσο από το υπουργείο Ενέργειας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να διορθώσουν κάποια λάθη. Οπως διαπιστώθηκε, αρκετοί πολίτες είδαν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται, καθώς έγραψαν λάθος το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστώνονταν τα χρήματα της επιδότησης, ή τον αριθμό παροχής του σπιτιού.

Στην κυβέρνηση αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα για να διορθωθούν κάποια από τα συχνότερα λάθη και μέχρι στιγμής εξετάζονται δύο επιλογές: είτε να μπαίνουν οι δικαιούχοι στην ίδια πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr, και να διορθώσουν τις αιτήσεις που υπέβαλαν είτε σε μια νέα πλατφόρμα να συγκεντρωθούν όλα τα λάθη.

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά της επιδότησης κυμαίνονται από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ και υπολογίζονται στο 60% του ποσού που έχει προκύψει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό τυχόν εκπτώσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα