ELPEN: Ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στην Κερατέα

Θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο, θα είναι σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2024 ή στα μέσα του 2025 και υπολογίζεται να παράγει περίπου 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση

Την πρόσβαση και τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς σε ποιοτικά φάρμακα που αναπτύσσονται και παράγονται από Ελληνες επιστήμονες φιλοδοξεί να βελτιώσει η ELPEN, μέσω του νέου εργοστασίου της στην Κερατέα.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Το νέο εργοστάσιο θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2024 ή στα μέσα του 2025 και υπολογίζεται να παράγει περίπου 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση. «Μέσα από τις επενδύσεις στέλνουμε το μήνυμα ότι μένουμε Ελλάδα και ότι ο Ελληνας μπορεί» επισήμανε ο Θεόδωρος Τρύφων, συνδιευθύνων σύμβουλος της ELPEN και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης στις νέες εγκαταστάσεις.

Η αρχική επένδυση της ELPEN για το εργοστάσιο είναι ύψους 55.000.000 ευρώ. Η μονάδα έχει έκταση 10.000 τ.μ. και διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων (για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και στερεών μορφών (καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, παθήσεις του αναπνευστικού, του ΚΝΣ, αντιβιώσεις). Η ELPEN σήμερα καλύπτει 3.500.000 ασθενείς και με τη συμβολή του νέου της εργοστασίου στην Κερατέα θα καλύψει άμεσα περισσότερους από 6.000.000 ασθενείς.

Το νέο εργοστάσιο

To νέο εργοστάσιο, που θα σημάνει τη δημιουργία τουλάχιστον 300 νέων, μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα του οποίου ο σχεδιασμός εξαρχής έχει γίνει με τρόπο που να παρέχει τη δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες. Οι τεχνικές ιδιαιτερότητες και τα υψηλά κόστη κατασκευής του με προδιαγραφές που να επιτρέπουν την ασφαλή χρήση των αερίων αυτών το καθιστούν όχι μόνο το μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πέντε εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες δυνατότητες.

Οπως ανέφερε ο κ. Τρύφων, έπειτα από την τεράστια αποεπένδυση της τελευταίας δεκαετίας στην υγεία και στο φάρμακο οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναπτύσσουν ένα οικοσύστημα φαρμακευτικής παραγωγής και R&D στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος του οποίου θα αποτελέσει το νέο εργοστάσιο της ELPEN. Σημείωσε ότι χωρίς τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες τα νοσοκομεία θα είχαν ξεμείνει από φάρμακα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άσκησε κριτική στα πολύ υψηλά ποσοστά του clowback και χαρακτήρισε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. «Χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλιώς πάμε στα βράχια» τόνισε με νόημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα