Φθηναίνει το ρεύμα μέσω… φυσικού αερίου

Τον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης αλλάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιχειρώντας να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται το ειδικό τέλος των 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το οποίο είχε επιβληθεί στους ηλεκτροπαραγωγούς για την προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Εκτιμάται ότι το εν λόγω τέλος επιβάρυνε κατά περίπου 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα τόσο τα οικιακά τιμολόγια όσο και εκείνα των επιχειρήσεων. Με τις διατάξεις της τροπολογίας η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί της μέσης μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου TTF.

Μένει να δούμε αν και πότε η μείωση αυτή θα περάσει στους καταναλωτές. Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας δίνεται λύση στη σύναψη των διμερών συμβάσεων προμήθειας ρεύματος ανάμεσα στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα