Αυξημένα τα τιμολόγια ρεύματος τον Σεπτέμβριο

Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 13,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Αύγουστο. Η τελική επιβάρυνση θα εξαρτηθεί από το ύψος της κρατικής επιδότησης

Ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με τον Αύγουστο είναι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσαν χθες οι εταιρίες για τον Σεπτέμβριο. Η μέση χρέωση διαμορφώνεται στα 13,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν ήταν 12,8 λεπτά ανά kWh.

Η τελική επιβάρυνση για τους καταναλωτές θα εξαρτηθεί από το ύψος της κρατικής επιδότησης, την οποία αναμένεται να γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον προηγούμενο μήνα, που οι περισσότεροι πάροχοι είχαν μειώσει τα τιμολόγια σε σχέση με τον Ιούλιο, το ΥΠΕΝ είχε ανακοινώσει χαμηλότερη επιδότηση, μειώνοντάς την από το 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα στο 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά οικιακά τιμολόγια για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh. Για τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι διατηρεί στα 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα τις χρεώσεις για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και στα 16,7 σεντς ανά κιλοβατώρα τις χρεώσεις για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα, η χρέωση παραμένει στα 11,4 σεντς. Οσον αφορά τους υπόλοιπους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, το εύρος των τιμών (συμπεριλαμβανομένων και των εκπτώσεων συνέπειας) που ανακοίνωσαν διαμορφώνεται από τα 0,0855 ευρώ/kWh έως τα 0,1960 ευρώ/kWh. Το σίγουρο είναι ότι οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν πλέον μεγαλύτερη σημασία στις λεπτομέρειες και στα «ψιλά» γράμματα των προγραμμάτων που προσφέρουν οι εταιρίες, προκειμένου να αποφύγουν μεγάλες χρεώσεις.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους προμηθευτές, το πρόγραμμα «Simply Generous Home» της Ηρων προσφέρεται στα 11,25 λεπτά ανά κιλοβατώρα με ενσωματωμένη την έκπτωση 10%. Η Protergia προσφέρει το Value Plus στα 9,46 λεπτά (δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%), η Watt+Volt έχει το πρόγραμμα «Reward» στα 12,28 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας, η Volterra διατήρησε σταθερό το δικό της τιμολόγιο στα 13,98 λεπτά, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας ανακοίνωσε τιμή στα 0,093 ευρώ/KWh και η Volton προσφέρει 0,0945 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα «Volton Energy Control». Το πρόγραμμα «Green Economy» της Elpedison βρίσκεται στα 8,00 λεπτά και το «Συνέπεια Day» στα 15,77 λεπτά με τις εκπτώσεις.

Το πρόγραμμα «On Time» της nrg προσφέρεται στα 9,594 λεπτά με έκπτωση συνέπειας 40%. Η Ζενίθ προσφέρει το «Power Home for All» στα 9,9 λεπτά και στα 7,9 λεπτά για τη νύχτα, και το τιμολόγιο της Ελίν είναι στα 10,5 λεπτά για το πρόγραμμα «Power On! Home Bonus +» με έκπτωση συνέπειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα