Βόμβες Μυτιληναίου για Ευρώπη και βουλγαρικό χαράτσι

Σκληρή κριτική στην Ευρώπη για τη στάση της σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα άσκησε ακόμα μια φορά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

«Πρέπει να παρατηρήσουμε πόσο πίσω μένει η Ευρώπη και πόσο αντέχει η Αμερική την κρίση, σε όλα τα επίπεδα. Η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ και, αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός, πηγαίνει προς τα πίσω. Σήκωσε τη σημαία της πράσινης μετάβασης αλλά η Γερμανία ανοίγει το ένα ανθρακικό εργοστάσιο μετά το άλλο επειδή το σενάριο ότι θα είχε φτηνό ρωσικό αέριο για 100 χρόνια δεν βγήκε» υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos.

Μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, χαρακτήρισε θηλιά στον λαιμό τον στόχο της Ε.Ε. για πληθωρισμό στο 2%, εξηγώντας ότι, αν το ποσοστό αυξανόταν στο 3%, θα λύνονταν αυτόματα πάρα πολλά προβλήματα. Αναφερόμενος στην επιβολή φόρου από τη Βουλγαρία στο φυσικό αέριο που διέρχεται από το έδαφός της, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι ο τρόπος που κινείται η γειτονική χώρα είναι σαφώς παραβατικός, δείχνοντας παράλληλα την έλλειψη κοινής οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής.

Επισήμανε ότι ο όμιλος δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. «Εχουμε μοναδική πολιτική σταθερότητα, έναν πρωθυπουργό που ελέγχει απολύτως το κράτος, την κυβέρνηση και το κόμμα, και έχει τη δυνατότητα να πάρει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος επιθυμεί για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Αν δεν το κάνουμε τώρα, δεν ξέρω πότε θα υπάρξει ξανά αυτή η ευκαιρία. Τώρα είναι η ώρα, μεταρρυθμίσεις σοβαρές και επώδυνες πρέπει να γίνουν σε 12 με 18 μήνες. Γιατί στη δεύτερη διετία το πράγμα αρχίζει και δυσκολεύει, παίζουν πιο πολύ ρόλο οι δημοσκοπήσεις παρά η άσκηση πολιτικής» ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα