MyAADE app: Εφαρμογή για πληρωμή φόρων από κινητό

Τη νέα εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλα τα κινητά παρουσίασε χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το myAADE app προσφέρει τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε πολίτες και επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται, μέσα από το κινητό τους, λειτουργώντας επιπλέον σαν φορολογική ατζέντα, που ενημερώνει για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ τους επιτρέπει να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν χρήσιμα έγγραφα.

«Είναι το πρώτο βήμα για την ΑΑΔΕ της επόμενης γενιάς, διευκολύνοντας τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, από όποιο σημείο της Γης κι αν βρίσκονται» τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, παρουσιάζοντας τη νέα εφαρμογή. Οποιος κατεβάσει την εφαρμογή θα μπορεί να επιλέξει αν θα λαμβάνει ενημερώσεις για φυσικά πρόσωπα, για επαγγελματίες ή ακόμα και για φοροτεχνικούς, χωρίς να υπάρχει περιορισμός αν ένας απλός πολίτης θέλει να ενημερώνεται για όλες τις φοροεξελίξεις και να λαμβάνει εγκυκλίους ή αποφάσεις όπως οι λογιστές.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή και εύχρηστη, καθώς ο φορολογούμενος κατευθύνεται πολύ εύκολα από τις λειτουργίες της. Μόλις εισέλθει για πρώτη φορά με τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet, θα του ζητηθεί να επιλέξει έναν δικό του τετραψήφιο κωδικό, τον οποίο θα πρέπει να θυμάται κάθε φορά που εισέρχεται στην εφαρμογή. Με τα νέας τεχνολογίας κινητά υπάρχει η επιλογή εισόδου με δαχτυλικό αποτύπωμα ή με αναγνώριση προσώπου.

Στην αρχική οθόνη θα βρει τις εξής επιλογές:

• Ο λογαριασμός μου (οφειλές, πληρωμές, επιστροφές): Ο φορολογούμενος έχει πρόσβαση στον φορολογικό λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο για πληροφόρηση σχετικά με τρέχουσες φορολογικές οφειλές και ποσά επιστροφών. Θα μπορεί να πραγματοποιήσει άμεσα ασφαλείς πληρωμές οφειλών, απευθείας από την εφαρμογή, μέσω IRIS ή με κάρτα.

• Τα αιτήματά μου / Τα ραντεβού μου: Με αυτήν την επιλογή θα γίνεται παρακολούθηση και διαχείριση αιτημάτων και ραντεβού που έχει υποβάλει στην ΑΑΔΕ.

• Τα μηνύματά μου: Θα έχει πρόσβαση στα μηνύματα, για τη λήψη και τη διαχείριση εξατομικευμένων μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ.

• Στοιχεία επικοινωνίας: Διαχείριση στοιχείων επικοινωνίας και δήλωση IBAN για επιστροφές φόρου.

• Ειδοποιήσεις: Δυο ή τρεις μέρες προτού λήξει η προθεσμία πληρωμής ενός φόρου ή μιας φορολογικής υποχρέωσης θα λαμβάνει ειδοποίηση υπενθύμισης για την καταβολή του.

Επίσης, θα ενημερώνεται για κάθε νέα εξέλιξη, όπως του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Πρεμιέρα στη νέα εφαρμογή θα κάνει η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα