Ανοιχτό κάλεσμα του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΠΟΕ προς τους πιστούς
Τον προστάτη και πολιούχο της θρυλικής Τραπεζούντας Άγιο Ευγένιο ετοιμάζεται να τιμήσει ο ποντιακός ελληνισμός της Θράκης. Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πιστούς και τα σωματεία-μέλη του να δώσουν το «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μνήμης.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα ψαλλεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου, ο οποίος βρίσκεται στα Πετρωτά του Νομού Ροδόπης.
Στην ακολουθία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
«Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, να προσέλθουμε στον Ναό αυτό και με ψαλμωδίες να φθάνουν ως τον ουρανό, ιερείς και πιστοί να αποδώσουμε σεβασμό και αγάπη στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου να μας σκεπάζει όλους», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Σύνδεσμος.
Η παρουσία των ποντιακών σωματείων με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους αναμένεται να προσδώσει για ακόμη μία χρονιά ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση στην πανήγυρη, κρατώντας ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις που μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.
ΠΗΓΗ pontosnews.gr
