Οφειλές των «Παραπολιτικών» θα καλυφθούν από το Άργος;

Φόβοι των εκδοτών μήπως μπει χέρι στις εισπράξεις τους μέσω του πρακτορείου, αλλά και μέσω τρίτων εταιριών

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στους εκδότες εφημερίδων η είδηση ότι ο όμιλος των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά μία… βόμβα υποχρεώσεων που αγγίζουν τα 70.000.000 ευρώ, οι περισσότερες εκ των οποίων, μάλιστα, προέρχονται από το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος.

Οι εκδότες, όπως είναι φυσικό, αρχίζουν να φοβούνται πλέον μήπως η παρέα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», προκειμένου να διασωθούν αλλά και να συνεχίσουν τις πολυτελείς, πανάκριβες προσφορές τους (που δεν δικαιολογούνται από τις πενιχρές πραγματικές πωλήσεις τους), προτίθεται να βάλει χέρι στις εισπράξεις τους μέσω του ίδιου του πρακτορείου, αλλά και μέσω τρίτων εταιριών, όπως είναι τα υποπρακτορεία και οι διάφορες μεταφορικές. Οι φόβοι τους επιτείνονται με την ολοένα και αυξανόμενη καθυστέρηση στις πληρωμές του πρακτορείου, καθώς και από μία σειρά κινήσεων πανικού της Άργος, όπως η μονομερής αλλαγή όρων συμβάσεων, η αποστολή εξωδίκων με απειλή τη διακοπή διανομής κ.λπ.

Ας μη λησμονούμε ότι την περίοδο προ κορονοϊού κάθε μέρα καθυστέρησης καταβολής των οφειλών του πρακτορείου προς τους πελάτες του σήμαινε ρευστότητα άνω των 250.000 ευρώ, που είναι άγνωστο πού διοχετεύονταν. Ακόμα ένας παράγοντας που εντείνει τις ανησυχίες είναι μια περίεργη κινητικότητα που παρατηρείται σε εταιρικό επίπεδο, καθώς υποπρακτορεία μεταφέρονται σε καινούργια -άγνωστα στον χώρο- χέρια, ενώ το ίδιο μπορεί να έχει συμβεί ακόμη και με το μεταφορικό έργο, δηλαδή τα οχήματα που αποτελούν το δίκτυο διανομής του πρακτορείου.

Όπως είχε αναφέρει η «δημοκρατία» σε εκτενές ρεπορτάζ της, ειδικώς το σύνολο των υποχρεώσεων της Αργος, στην οποία εκ των βασικών μετόχων είναι εταιρίες του ομίλου των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», για το έτος 2018 άγγιζαν τα 54.467.324,98 ευρώ! Από αυτά οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έφταναν στο δυσθεώρητο νούμερο των 6.602.906,6 ευρώ. Είχαμε επισημάνει ακόμη στο σχετικό ρεπορτάζ μας πως η εταιρία ορκωτών λογιστών Baker Tilly, που διενήργησε σχετική έρευνα, έπειτα από εντολή της προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε σημειώσει πως η Αργος Α.Ε. από το 2015 εμφανίζει σημαντική αύξηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, επειδή, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, δεν αποδίδει τις εισφορές που παρακρατεί από τους εκδότες εκ μέρους τους.

Υπεξαίρεση

Εν ολίγοις, η έκθεση είχε αποκαλύψει πως πραγματοποιείται κανονική υπεξαίρεση! Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο αυτό και δεν σταματάει μοναχά εδώ. Ο όμιλος των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» το 2018 είχε ακόμη μέσω της εταιρίας Ελευθερία του Τύπου σύνολο υποχρεώσεων ύψους 4.575.374,44 ευρώ (!), μέσω της Παραπολιτικά Α.Ε. υποχρεώσεις ύψους 6.491.148,99 ευρώ και μέσω της ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ υποχρεώσεις ύψους 4.660.647,81(!!) ευρώ. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο εκρηκτικό νούμερο των 70.000.000 ευρώ.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η «δημοκρατία» είχε μεταφέρει την πληροφορία, η οποία ουδέποτε διαψεύσθηκε, ότι βασικές δραστηριότητες του πρακτορείου μεταφέρονται πιθανότατα σε άλλες εταιρίες κάτω από τη «μύτη» της αγοράς. Συγκεκριμένα, πηγές ανέφεραν πως η Εθνική Leasing πέρασε το μεταφορικό έργο από το πρακτορείο Αργος στην εταιρία Κρητικές Διανομές Α.Ε. Ανέφεραν, δηλαδή, πως το πρακτορείο Αργος έχασε μία από τις βασικές δραστηριότητές του, γεγονός που μπορεί να καθιστά αβέβαιο το μέλλον του.
Η εταιρία Κρητικές Διανομές Α.Ε., από την άλλη, είναι μία εταιρία που συστήθηκε μόλις το 2018, με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ.

Αμέσως μετά τη σύστασή της ανέλαβε ως υποπρακτορείο τη διανομή Τύπου στην Κρήτη και σχετικά άμεσα και κάποια άλλα υποπρακτορεία επιλεκτικά. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε αυτήν εμφανίζεται ο Παναγιώτης Πετρίδης, ο οποίος δεν είχε ποτέ στο παρελθόν παρόμοια δραστηριότητα, αφού η κύρια ασχολία του είχε να κάνει με τον κλάδο της εστίασης και της ευρύτερης αναψυχής. Γι’ αυτό και πολλές φωνές υποστήριζαν τότε πως πίσω από την εταιρία βρίσκεται, στην πραγματικότητα, η ηγετική ομάδα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».

Και κάπου εδώ η ιστορία γίνεται ακόμη πιο περίεργη, καθώς παρόμοια χαρακτηριστικά έχει και μία νέα πληροφορία που κυκλοφορεί στην αγορά, η οποία εν μέρει επιβεβαιώνεται από στοιχεία, προκαλώντας πλέον ερωτήματα για το αν πρόκειται για μοτίβο που επαναλαμβάνεται ως μέρος ενός σχεδίου. Σύμφωνα με τη νέα πληροφορία, τον περασμένο Ιούλιο η RIGAGE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αγόρασε το σύνολο των μετοχών της ΤΝΚ LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία αποτελεί ουσιαστικά το υποπρακτορείο Τύπου Κοζάνης και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αντί του ποσού των 167.300 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα