Σαμαρικές «νάρκες» για τον Κυριάκο

Σάιτ, φίλα προσκείμενο στον Μεσσήνιο, αποδίδει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό το τεράστιο σκάνδαλο με την κατάρτιση

Tο σκάνδαλο με την κατάρτιση των επιστημόνων και τα vouchers βάζει σε νέα δοκιμασία την πολυτάραχη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά. Η εμπλοκή του σαμαρικού υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στην υπόθεση και η διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να τον αποπέμψει στον επόμενο ανασχηματισμό, όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», προκάλεσε την αντίδραση του Μεσσήνιου πολιτικού, ο οποίος, μέσω φίλα προσκείμενης σε αυτόν ιστοσελίδας, θέλησε να στείλει αυστηρά μηνύματα προς τον κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα antinews (απηχεί τις απόψεις Σαμαρά) καταγγέλλει το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη», κάνει λόγο για «ακόρεστη δίψα του Μητσοτακισμού για δουλειές κάτω από το τραπέζι» και συνεχίζει: «Φυσικά τα κυβερνητικά δημοσιογραφικά φερέφωνα προσπαθούν ματαίως να φορτώσουν την αμαρτία στις πλάτες του Βρούτση. Λες και ο Κυριάκος δεν ήξερε, δεν γνώριζε κι αίφνης, αφότου γκρεμίστηκε το διαδίκτυο από το γιουχάισμα, ανακάλυψε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του Βρούτση. Γελάνε και οι πέτρες… νεοφιλελεύθερα αδέρφια με τις απίστευτες δικαιολογίες σας».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Αντώνης Σαμαράς, διά του συγκεκριμένου μέσου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ενδεχόμενη «σφαγή» στην επικείμενη αλλαγή του υπουργικού σχήματος του κ. Βρούτση, προκειμένου να παραμείνει αλώβητος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου, προχωρώντας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες προς την επιθυμητή… κανονικότητα. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως ο υπουργός Εργασίας δεν λειτούργησε μόνος του, αλλά έπειτα από απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο καταλογίζει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες. Και ίσως μόνο τυχαίο δεν είναι το σενάριο που ήδη κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ως υποψήφιος διάδοχος του Γιάννη Βρούτση φέρεται ένας άλλος σαμαρικός βουλευτής, ο Κώστας Καραγκούνης.

Ορισμένοι θεωρούν πως μία τέτοια επιλογή θα σήμαινε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει να «τα σπάσει» με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν επιθυμεί να αλλάξει τις εσωκομματικές ισορροπίες και ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους δύο να διαταραχθούν περαιτέρω οι σχέσεις τους – τουλάχιστον αυτή την ώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βρούτσης είχε τη θέση του υπουργού Εργασίας και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Παραμένει βέβαια μυστήριο η υπουργοποίηση του κ. Βρούτση, αφού οι καλά γνωρίζοντες θυμούνται τις όχι και τόσο θερμές σχέσεις του με τον κ. Μητσοτάκη. Και βέβαια η εικόνα του, αλλά και το παρελθόν του ως υπουργός κάθε άλλο παρά ταίριαζαν με το προφίλ του σημερινού πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα